17-02-2020

Vegetarische lasagne met linzen!

De vraag naar meer vegetarische recepten is groot. Nu zijn vrijwel alle recepten met vlees of vis heel gemakkelijk om te zetten naar vegetarisch. Bij veel recepten (zoals bij de Zonder-pakjes-en-zakjes-recepten) geef ik je tips hoe je een recept vegetarisch maakt. Op deze manier worden de recepten geschikt voor (bijna) iedereen. 

Deze lasagne maakte Teus een tijdje geleden, vegetarisch en érg lekker. En ook fijn: boordevol met groente. Ik zet hem deze week weer op het menu, en wellicht jij ook wel? Fijne dag! 

Vegetarische lasagne - Met veel groente!

Ingrediënten voor 4 personen:

Lasagne bladen* naar keuze (je kunt bijv ook repen gegrilde groenten gebruiken zoals bijvoorbeeld courgette), 350 gram gare linzen, 1 potje biologische mais, 4 tomaten, ½ of kleine courgette, 2 winterwortels, 1 rode paprika, 1 oranje paprika, 2 uien, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels tomatenpuree, handje vol cherry tomaatjes, geraspte kaas of mozzarella**, geraspte parmezaan**

Kruidenmix: 1 eetlepel baharat (Jonnie Boer), ½ theelepel gember, 1 theelepel paprika poeder, 1 theelepel kerrie poeder, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de linzen en de mais goed uitlekken in een vergiet. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in een ruime pan met wat olijfolie. Snijd de courgette, winterwortel, paprika’s en tomaten (NIET de cherry tomaatjes!)  in kleine blokjes en voeg toe in de pan en bak een paar minuutjes mee. Voeg de kruiden toe en bak nog even door. Voeg vervolgens de linzen, mais en tomatenpuree toe, roer goed door en laat het geheel lekker pruttelen voor zo’n 15-20 minuten. Proef en maak eventueel verder op smaak met zout en peper.

Schep de saus in laagjes met de lasagne bladen in een ovenschaal en sluit af met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte kaas of met mozzarella, snijd de chrerry tomaatjes in kwartjes en verdeel over de geraspte kaas. Schuif de schaal in de oven. De lasagne is klaar als deze mooi goudbruin is; ongeveer 20-30 minuten. Laat ietsje afkoelen en serveer met een beetje geraspte parmezaan of edelgistvlokken.

Heerlijk met een groene salade!

*Glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije lasagnebladen. 

**Zuivelvrij? Laat de kaas op de lasagne achterwege en serveer de lasagne met edelgistvlokken. Zo maak je de lasagne ook helemaal plantaardig en vegan. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
261