Pompoen, pastinaak en winterwortel!
Mmm, een heerlijk combi uit de oven. Echte herfstgroenten die nu volop verkrijgbaar zijn! Alledrie hebben ze een wat zoetige smaak. Met een zelfgemaakte mayonaise is dit echt smullen! En eet gerust met je vingers, dat hebben wij ook gedaan ;-) Dat maakte het extra lekker...
Geroosterde groenten uit de oven!
Ingredienten voor 3 a 4 personen:
Halve pompoen, 3 flinke winterwortels, 1 grote of 2 kleine pastina(a)k(en), 4 aardappels, 2 tenen knoflook, olie, zout en peper, rozemarijn, 1 tl honing.
Schil de pompoen, winterwortels en de pastinaak met een dunschiller. Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in partjes of frieten evenals de wortels en de pastinaak. Snijd de pompoen in schijven. Hussel alles door elkaar op de bakplaat en bestrooi met zout, peper, rozemarijn en olie. Verdeel de knoflook ertussendoor en besprenkel (met name de pompoen) met een klein beetje honing. Schuif het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 3 kwartier. Zet het laatste kwartier de oven op 200 graden.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Vandaag de natuurwinkel ingesjouwd op zoek naar ingredienten die goed te gebruiken zijn in een E-vrije maaltijd. Bijna alles gelukt, alleen nu nog goed meel kopen (voor het brood bakken in mn bbm).....jij had het over speltmeel wat zuiver is toch? Wat raad je nog meer aan voor meel? En gooi jij er ook losse zaden/pitten door? Of nog andere dingen die wellicht te koop zijn bij de molen waar ik overmorgen naar toe ga.
Merk dat ik het nog wel moeilijk vind als er bij de ingredienten, geen E nummers, maar wel van die uitgeschreven ingredienten vermeld worden. Heb dan toch nog het idee dat ze me voor de gek houden. Heb jij er een tip voor hoe je toch daar de E nummers tussen kan ontdekken?
Verder lukt het steeds beter...en raakt mn koelkast en voorraad steeds leger....iedereen geniet hiervan haha....maar vooral ook, omdat wát we eten zo lekker en voedzaam is. Groetjes en dank voor je goeie blog.
Speltmeel of bloem is inderdaad een goed alternatief voor bloem en volkorenmeel kun je ook goed gebruiken om brood te bakken.
Je kunt er wat lijnzaad door doen, sesamzaadjes, zonnebloempitjes etc. Ken je deze site? http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ Zij kan echt geweldig broodbakken, leuk om daar een kijkje te nemen.
Inderdaad, uitgeschreven ingredienten daar gaan veel de fout mee in, en ikzelf ook nog wel eens. En fabrikanten worden daar steeds handiger in om de consument te misleiden. Als ik niet snap of weet wat er staat ga ik het eerst nakijken thuis.
Succes ermee!
Groetjes, Williene
Bedankt voor al je recepten, ik ga er nog heel veel meer van maken :-)
Annemarie
Wat een snelle reactie !! Tja als jij dan met een beter recept komt ga ik rustig wachten dat zal wel lukken !:)
Groetjes Gea
Nog even een vraagje aan je. Ik ben nu de gevulde speculaas van jou aan het maken maar kan ik het recept van de speculaas ook voor pepernoten gebruiken? En heb jij dan enig idee hoe hoog de oven ongeveer moet staan en hoe lang ze er in moeten ?
Of heb jij misschien een ander recept van pepernoten?
Ik lees je reactie wel
Groetjes Gea
Groetjes, Williene
Ik zit steeds vaker op je blog en probeer ook regelmatig je recepten uit. Het weekend ga ik gevulde speculaas maken. De amandeelspijs staat al in de koelkast op smaak te komen.
Nu heb ik een vraagje over je pizzabodem zonder gist een recept van Jamie geloof. Jij gebruikt daarbij een pizzasteen die heb ik nog niet kan ik de pizza ook op de bakplaat maken? en jou pizza hoe groor is die ongeveer ? bij mijn andere pakjespizza had ik altijd een grote plaatpizza(bakplaat is ongev. 34x40cm.) die helemaal opging. (3 personen) Ik zie je reactie wel verschijen groetjes Gea
Bedankt voor je tips. Ik ga er mee aan de slag. Ik heb trouwens ook weleens het midden van de pizza wat vochtig, ik doe hem dan weleens iets langer in de oven maar het kan ook wel eeens aan de vulling liggen zelf doe ik dan een volgende keer wat minder tomatensaus. Oja de complimenten voor je pastasaus die vonden mijn mannen héééééééérlijk ;)
Groetjes Gea
Leuk om te horen! Je hoeft voor de pizza geen steen te gebruiken hoor, je kunt met het deeg gewoon doen zoals je gewend bent. De hoeveelheden is genoeg voor zo'n 4 personen, 2 pizza's. Dus als je die hoeveelheid gewoon aanhoudt dan is het genoeg. Ik vind altijd het nadeel van 1 grote pizza dat de binnenkant snel vochtig wordt (maar dat ligt misschien aan m'n vulling hoor, ik beleg 'm nogal royaal ;-)), of heb jij dat probleem niet?
Succes ermee!
Groetjes, Williene