Singaporese Hokkien Noedels #zonder pakjes en zakjes!
Oftewel pittige kip met wok groenten. Vandaag weer een Wereldgerecht á la Knorr. Ik heb de wereldgerechten nu bijna allemaal gehad. Ik mis er nog een paar, maar daar wordt aan gewerkt :-)
De wereldgerechten zijn leuk om te maken. De smaken zijn zeer divers en de maaltijden lekker en compleet met een extra aanvulling hier en daar. Benieuwd naar de andere varianten? Alle recepten zonder pakjes en zakjes vind je op de website bij de receptenindex.
Singaporese Hokkien Noedels – Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2-3 personen:
250 gram eiermie of noedels, 250 gram kipfilet of kippendijen, ongeveer 400 gram Oosterse wok groenten (1 rode paprika, 1 prei, 150 gram taugé, kwart witte kool, 1 rode ui)
Marinade: 2 eetlepels sojasaus of tamari, 1 teen knoflook, snuf cayennepeper, zout en peper, 2 eetlepels olie
Kruidenmix: 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel kardemompoeder, ¼ theelepel gedroogd citroengras, 1 kippenbouillonblokje (Naturcompagnie zonder suiker en zonder gist), evt. zout, 50 milliliter water
Bereiding:
Snijd de groenten fijn en snijd de kipfilet in reepjes. Marineer de kip 15-20 minuten in de ingrediënten voor de marinade.
Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af in een vergiet met koud water.
Smelt wat boter of olie in een ruime pan en bak hierin de kip bruin. Voeg de groenten toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de ingrediënten van de kruidenmix toe samen met het water. Voeg de gare mie toe aan het gerecht en roerbak dit nog even mee tot het goed warm is.
Serveer direct.
Eet Smakelijck!
Tips:
- In plaats van eiermie kun je ook glutenvrije noedels gebruiken, bijvoorbeeld van Terrasana.
- Eet je liever vegetarisch? Vervang de kipfilet dan door tofu. Of voeg een paddestoelenmix toe aan het gerecht. Je kunt er ook nog een gebakken eitje bij serveren.
- Voor extra bite vond ik het lekker om cashewnoten te serveren bij deze noedels.
Liefs, Williene