Sheperds Pie
Sheperds Pie - Mijn Winterse lievelingsgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram rundergehakt, 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 grote winterwortels, 2 stengels bleekselderij, 70 gram tomatenpuree, optioneel een flinke scheut rode wijn, 1 theelepel (gedroogde) tijm, Keltisch zout en peper naar smaak, 500 gram geschilde aardappelen (eventueel icm pastinaak), 125 gram crème fraîche, 100 gram geraspte (rauwmelkse) kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en de knoflook en fruit in wat boter. Snijd de wortels en de bleekselderij in mooie, kleine blokjes. Fruit deze even 5 minuten mee met de ui. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg een scheut rode wijn toe en laat even garen. Maak op smaak met zout, peper en de tijm. Voeg de tomatenpuree toe, bak deze even mee en haal de pan van het vuur.
Kook ondertussen de aardappels gaar. Stamp fijn tot een puree. Meng de aardappelpuree met de crème fraîche en maak op smaak met wat zout en peper. Verdeel het gehakt-groente mengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree er overheen en bestrooi met de geraspte kaas.
Schuif de ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
