19-07-2013

Schol en papillotte!


Vis kun je op allerlei manieren eten, maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Op deze manier blijft de vis mooi heel en bakt niet aan. Ik heb deze keer schol gebruikt, maar ik gebruik ook regelmatig zalm of andere witvis voor deze pakketjes. En ook met de groenten kun je lekker variëren. Blokjes courgette bijv. of rode paprika. In de winter of bij slecht weer lekker in de oven en bij mooi weer op de bbq! Smullen!

Schol (of andere vis naar keuze) en papillotte!  

Ingrediënten:
Scholfilet (1 per persoon), venkel, bosui, citroen, zout en peper, olijfolie

Was de scholletjes en dep ze droog. Leg ze op folie of bakpapier. Snijd de venkel en citroen in plakken. Leg per pakketje een plak venkel en een schijfje citroen op de vis. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over de vis. Voeg verse kruiden toe naar smaak. Bijvoorbeeld dille combineert goed met vis, maar ook peterselie en bieslook. Besprenkel op het laatst nog met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw het pakketje goed dicht zodat het vocht niet kan ontsnappen. Plaats de vis op de bbq of in een voorverwarmde oven. De vis is gaar na 10 á 15 minuten.

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 31 aug 2013 om 13:25
    Wil ik ook maken maar op hoeveel graden moet ik de oven doen?
    • Smakelijck E-nummer vrij! zondag 01 sep 2013 om 00:02
      Op zo'n 180 graden is prima!

      Succes!
  • Refo Mama
    Refo Mama zaterdag 20 jul 2013 om 09:12
    Ik eet eigenlijk nooit vis. Maar dit lijkt me erg lekker.
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 20 jul 2013 om 14:31
      Dankje. Aan schol zit eigenlijk niet zo'n hele vissmaak. Dus als je niet zo van vis houdt dan is dit wel één van de ideale vissen om te eten ;-)

      Groetjes, Williene
  • Mirjam
    Mirjam vrijdag 19 jul 2013 om 14:12
    Dat ziet er weer lekker uit.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 19 jul 2013 om 19:34
      Dankjewel Mirjam!
Laat een bericht achter!
261