Schol en papillotte!
Vis kun je op allerlei manieren eten, maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Op deze manier blijft de vis mooi heel en bakt niet aan. Ik heb deze keer schol gebruikt, maar ik gebruik ook regelmatig zalm of andere witvis voor deze pakketjes. En ook met de groenten kun je lekker variëren. Blokjes courgette bijv. of rode paprika. In de winter of bij slecht weer lekker in de oven en bij mooi weer op de bbq! Smullen!
Schol (of andere vis naar keuze) en papillotte!
Ingrediënten:
Scholfilet (1 per persoon), venkel, bosui, citroen, zout en peper, olijfolie
Was de scholletjes en dep ze droog. Leg ze op folie of bakpapier. Snijd de venkel en citroen in plakken. Leg per pakketje een plak venkel en een schijfje citroen op de vis. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over de vis. Voeg verse kruiden toe naar smaak. Bijvoorbeeld dille combineert goed met vis, maar ook peterselie en bieslook. Besprenkel op het laatst nog met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw het pakketje goed dicht zodat het vocht niet kan ontsnappen. Plaats de vis op de bbq of in een voorverwarmde oven. De vis is gaar na 10 á 15 minuten.
Eet smakelijck!
Succes!
Groetjes, Williene