Mix voor kapucijners #Zonder pakjes en zakjes
En weer een supergemakkelijk recept zonder pakjes en zakjes. Dit keer de kapucijnermix. Je kunt het serveren met aardappels of rijst of met extra groente. Bijvoorbeeld in stukjes gekookte of geroosterde pastinaak of knolselderij. Geniet ervan!
Mix voor kapucijners - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 4 personen:
250 gram rundergehakt, 700 gram gare kapucijners uit pot, 1 ui, 3 tomaten, 2 rode en/of gele paprika’s, 1 grote appel, 200 milliliter groentebouillon (zelfgemaakt of Rapunzel zonder gist en zonder suiker)
Kruidenmix: 3 eetlepels gedroogde prei (of gebruik een halve verse prei), 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel kerriepoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels sojasaus (of gebruik coconut aminos), Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de tomaten, appel en paprika in blokjes. Fruit de ui in wat boter of olie glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze rul mee. Voeg de ingrediënten van de kruidenmix toe en bak dit even mee. Voeg de paprikablokjes en tomaat toe en roerbak deze even mee. Voeg de bouillon toe samen met de kapucijners en laat het even meegaren. Voeg op het laatst de appelblokjes toe. Maak op smaak met zout en peper en serveer.
Serveer de kapucijnerschotel met rijst of gekookte (zoete) aardappelen en eventueel een groente of salade naar keuze.
Eet Smakelijck!
Tip: Eet je vegetarisch of plantaardig? Vervang het gehakt dan door Pulled Oats of gare linzen.
Liefs, Williene