Pilaf!
Een zeer makkelijk te maken, lekkere maaltijd. Binnen een half uur staat dit gerecht op tafel. Ook zeker favoriet bij de kinderen!
Nodig:
1 ui, biologische kipfilet, 1 rode paprika, 1 bakje (kastanje) champignons, 1 blik perzikken (natuurwinkel), 1 potje tomatenpuree (de Rit, natuurwinkel, of 2 blikjes), 1 theelepel sambal (Yakso, natuurwinkel), paar eetlepels ketjap manis (Yakso, natuurwinkel).
Snijd de ui, de paprika, kipfilet en de perzikken in blokjes, de champignons in partjes of plakjes.
Fruit de ui in wat olie, voeg de met zout en peper bestrooide kipfilet toe en bak dit even rondom bruin. voeg de paprika en champignons toe en laat dit even aanbakken.
Voeg nu een flinke scheut perzikkensap toe, het potje tomatenpuree, de sambal en de ketjap manis. Laat het even 10 min. pruttelen, voeg de perzikken toe en verwarm het nog even door.
Lekker met rijst.
*Helaas bevatten perzikken in blik veel suiker. Evt. kun je in het seizoen verse perzikken toevoegen en verder de saus aanmaken met bouillon. Evt. iets zoeter maken met een lepel palmsuiker.
Liefs, Williene
We hebben gisteren heerlijk pilaf gegeten. In jaren niet gehad. 'Vroeger' vond ik het zo lekker. Toen ik het recept gisteren tegen kwam was de keuze dan ook snel gemaakt. Iedereen vond het lekker, alleen vond mijn man de toevoeging van die 'abrikozen' niet zo heel geweldig. Haha, ik zal hem nog maar niet in de keuken zetten.
Groetjes Alies
ps. We genieten van je kookboek!
Die abrikozen, haha, geweldig! Niet iedereen vindt fruit in een warme hartige maaltijd lekker. Je zou het ook prima zonder de perzik kunnen maken of deze er apart bij doen. Fijn dat de rest het wel kon waarderen!
Leuk om te lezen dat de recepten in de smaak vallen!
Fijne avond!
Kun je, i.p.v. ketjap manis, ook soja saus gebruiken?
By the way: super site!
Ik gebruik veel recepten van je!
Fijn om zo'n hulpmiddel te hebben in het land van É-nummervrij...
Groetjes,
Vrouwgje Koppelman
Ketjap en soya is wel een heel verschil van smaak. Ketjap is wat zoeter en wat stroperiger. Je zou het natuurlijk gewoon kunnen proberen, misschien is het wel heel erg lekker!
Fijn dat je zoveel plezier hebt van de recepten! Leuk om te lezen en succes hoor!
Groetjes!
Vanavond hebben we Pilaf gegeten, het was heerlijk!
Dank je wel voor het recept!
Groetjes,
Helma
Groetjes, Williene
Groetjes Patricia
Groet, Williene