Pasta-salade!
Nu de zomer toch echt begonnen is, en de vakantie voor de deur staat, is het altijd makkelijk om wat snelle en makkelijke recepten in huis te hebben. Een goedgevulde pasta-salade is lekker op warme zomerse dagen en kan ook heel goed gegeten worden als lunch. Het is ook een ideaal gerecht om mee te nemen onderweg of in je lunch trommeltje naar je werk. Ook kun je hiervoor een restje pasta gebruiken, die de vorige dag is overgebleven. Zo hoef je niets weg te gooien!
Pasta-salade!
Ingrediënten:
150 gram Spelt of volkorenpasta, 500 gram cherrytomaatjes, 2 eetlepels basilicumpesto of tomatentapenade met wat extra olijfolie, 1,5 eetlepel kappertjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, zonnebloempitjes, pompoenpitten, flinke hand rucola, zout en peper
Bereiding:
Kook de pasta in ruim water gaar, giet af en laat afkoelen. Meng met wat olijfolie.
Halveer de tomaatjes. Meng de pasta met de pesto, kappertjes, tomaatjes en de rucola. Bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, pompoenpitjes of zonnebloempitten. Bestrooi met wat zout en peper.
Tip voor de niet-vega's: Lekker met gebakken kipreepjes!
Fijne dag!
Liefs, Williene