22-05-2024

Pasta met ricotta en aubergine

Pasta met aubergine en ricotta

Ingredienten voor 3-4 personen:

1 aubergine, 500 gram cherrytomaatjes, 250 gram ricotta, 3 teentjes knoflook, 100 gram kalamata olijven, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak, Parmezaanse kaas, 250 gram (glutenvrije) pasta, optioneel verse basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de knoflook fijn. Leg de ricotta in het midden van de bakplaat en verdeel de aubergineblokjes, tomaatjes en olijven om de ricotta. Besprenkel het geheel met olijfolie en de Italiaanse kruiden. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 25 minuten gaar. 

Kook ondertussen pasta naar keuze gaar. Meng de pasta met de ovengroenten en de ricotta en bestrooi met Parmezaanse kaas en verse basilicum. 

 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Renate
    Renate donderdag 23 mei 2024 om 18:17
    Hoi Williene, doe ik de fijngesneden knoflook bij op de bakplaat? Ik lees het niet terug in het recept. Groet Renate
    • Smakelijck vrijdag 24 mei 2024 om 11:04
      Excuus, je hebt gelijk! Die mogen bij de groenten op de bakplaat inderdaad.
    • Marieke
      Marieke zaterdag 25 mei 2024 om 14:55
      Hoi, Is het mogelijk om dit in te vriezen? Groetjes
      • Smakelijck maandag 27 mei 2024 om 14:42
        Nee, daar is dit gerecht niet geschikt voor.
    • Sule
      Sule zaterdag 25 mei 2024 om 18:27
      Verrukkelijk!!! Net gemaakt :)
      • Smakelijck maandag 27 mei 2024 om 14:42
        Fijn!
Laat een bericht achter!
261