Pasta met ricotta en aubergine
Pasta met aubergine en ricotta
Ingredienten voor 3-4 personen:
1 aubergine, 500 gram cherrytomaatjes, 250 gram ricotta, 3 teentjes knoflook, 100 gram kalamata olijven, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak, Parmezaanse kaas, 250 gram (glutenvrije) pasta, optioneel verse basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aubergine in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de knoflook fijn. Leg de ricotta in het midden van de bakplaat en verdeel de aubergineblokjes, tomaatjes en olijven om de ricotta. Besprenkel het geheel met olijfolie en de Italiaanse kruiden. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 25 minuten gaar.
Kook ondertussen pasta naar keuze gaar. Meng de pasta met de ovengroenten en de ricotta en bestrooi met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene