Ovenschotel bloemkoolroom met gehakt #zonder pakjes en zakjes!
Vandaag weer een lekker recept zonder pakjes en zakjes, dit keer de ovenschotel bloemkoolroom. Een heerlijke, maar vooral erg gemakkelijke maaltijd die in mum van tijd klaar is. uiteraard weer volop aan te passen door meer groente toe te voegen. Zie daarvoor de tips onderaan het recept.
Fijne dag!
Ovenschotel bloemkoolroom met gehakt - zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
500 gram bloemkool, 1 ui, 1 teen knoflook, 300 gram rundergehakt, 600 gram gegaarde (zoete) aardappelschijfjes, 1 ei, 200 milliliter biologische slagroom, eventueel geraspte kaas
Voor de kruidenmix: zout en peper naar smaak, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gedroogde peterselie, 1/2 theelepels lavas (of gedroogde selderij), 1/4 theelepel nootmuskaal, 1/2 theelepel kurkuma
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 5 minuten beetgaar. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie of boter in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak deze rul mee. Laat de bloemkool goed uitlekken en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Schep even om, maar licht op smaak met zout en peper, en zet het vuur uit.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel hier over heen.
Klop de room samen met de kruidenmix goed door elkaar en voeg het ei toe. Klop nogmaals goed door. Schenk 3/4 van de room over de ovenschotel. Verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes over de ovenschotel en schenk de overgebleven room over de schotel.
Bestrooi eventueel met wat geraspte kaas en nog een beetje nootmuskaat.
Zet de ovenschotel voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Tips:
*Zuivelvrij? Gebruik dan haverroom in plaats van slagroom. Laat de kaas achterwege.
*Meer groente? Vervang de aardappelschijfjes door zoete aardappel of plakjes pastinaak of knolselderij (in het seizoen).
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene