Linzencurry schotel #zonder pakjes en zakjes
Linzencurry schotel - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
1 ui, 1 teen knoflook, 1 winterwortel, 400 gram tomatenblokjes (evt. uit blik), 200 gram (diepvries) sperziebonen, 1 rode paprika, 200 gram gare linzen, 250 milliliter kokosmelk, 3 eetlepels tomatenpuree, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel lavas, ½ theelepel gemberpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel en paprika in blokjes. Kook de sperziebonen beetgaar. Smelt in een ruime pan wat boter of olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de wortel en paprika toe en bak dit even mee. Voeg de tomatenpuree en de kruiden en specerijen toe en bak dit een minuut mee. Voeg de overige ingrediënten toe en maak op smaak met zout en peper. Laat het geheel een paar minuten garen en serveer de curry met zilvervliesrijst.
Tip: Voeg 200 gram verse ananasblokjes toe aan de curry. Het is ook lekker om de curry te serveren met naan brood en crème fraîche.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene