19-12-2022

Kiprollade #Kerst 2022

Zelf een kiprollade maken is echt niet moeilijk, en je weet wat je eet. Natuurlijk niet alleen met de feestdagen, maar het hele jaar door is deze rollade erg Smakelijck. Ook te gebruiken als broodbeleg als je het in zeer dunne plakjes snijdt. 

Kiprollade - Kerst 2022

Ingredienten voor 4 personen:

3 kipfilets, keuken-bindtouw, boter of ghee

Marinade: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar tot je een papje krijgt.

Snijd de kipfilets over de lengte in, maar niet helemaal door. Leg de kipfilets tussen bakpapier of plastic folie en sla deze met de bodem van een pan plat. Leg de platte kipfilets naast elkaar in een rechthoek (zie foto). Bestrijk de kip royaal met de marinade en rol voorzichtig op. Bind de kip tot een rollade met behulp van keuken-bindtouw. Je kunt eventueel op YouTube kijken hoe dit in z’n werk gaat.

Smelt ruim boter of ghee in een pan en braad de rollade rondom aan. Je kunt de rollade verder braden in de oven (180 graden) of in de pan. Houd rekening met een braadtijd van 45 - 60 minuten, afhankelijk van de dikte van de rollade.

Tip: Serveer de kiprollade met groenten als bijgerecht. Bijvoorbeeld gewokte spruitjes (10 minuten voorkoken) met paddenstoelen met een goede saus, of kies een bijgerecht naar keuze.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Willemijn
    Willemijn maandag 16 jan 2023 om 21:27
    Hoi! Is er nog een trucje hoe je kan checken of de rollade van binnen gaar is?
    • Smakelijck dinsdag 17 jan 2023 om 08:57
      Met een thermometer. Maar als je bovenstaande braadtijd aanhoudt, dan is het sowieso goed gaar.
Laat een bericht achter!
261