Dagschotel Paprika-Goulash #zonder pakjes en zakjes!
Vandaag weer een gemakkelijk recept #zonderpakjesenzakjes. Dit keer een dagschotel uit een zakje. Erg lekker en weer erg snel en gemakkelijk gemaakt. En helemaal clean zonder extra toevoegingen maar gewoon heel eenvoudig met pure en natuurlijke ingredienten.
Fijne dag!
Dagschotel Paprika Goulashsaus met champignons en kip - Dagschotel zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
300 gram kipfilet, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 of 3 rode en/of gele paprika's, 250 milliliter biologische slagroom (haverroom als het plantaardig moet zijn), eventueel verse peterselie
Voor de kruidenmix: 2 eetlepels paprikapoeder, flinke snuf cayennepeper (of meer naar smaak als je van pit houdt), zout en peper naar smaak, 1 eetlepel speltbloem
Bereiding:
Snijd de kip en de paprika's in reepjes, de champignons in plakjes en de ui en de knoflook fijn. Bak de kip in wat roomboter, ghee of kokosolie rondom aan en voeg de ui, knoflook, paprikareepjes en champignons toe. Roerbak dit even een paar minuten mee.
Strooi de bloem over het kip-groentemengsel en bak op laag vuur mee, schep regelmatig om. Voeg de room toe samen met de kruiden en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat de saus nog zo'n 5 minuutjes inkoken en doorgaren op laag vuur en roer regelmatig even om. Serveer de kip-goulash eventueel met wat vers gesnipperde peterselie.
Eet de kip-goulash met zilvervliesrijst.
Tips:
*Meer groente? Eet er dan bijvoorbeeld gekookte sperzieboontjes bij.
*Liever vegetarisch? Laat de kipfilet weg, maar voeg meer groente toe, bijv. zoete puntpaprika's of voorgekookte sperziebonen en eventueel wat extra paddestoelen of champignons, zodat dat saus wat voller is.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene