Boontjes!
In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En die heb ik zeker, maar wel in het zomerseizoen. Bonen zijn een echte zomergroente. En al kun je ze goed invriezen, ze zijn nooit zo lekker als de echte verse zomerboontjes. Vandaag had ik de eerste boontjes, vers van het land. Heerlijk! Ik heb er dan ook gelijk mijn en ons favoriete recept mee gemaakt!
Ingredienten (2 personen):
300 gram bonen (ongeveer), 250 gram tauge, 2 uien, 4 el soyasaus(yakso), 2 el gembersiroop(yakso), 1 a 2 el chilisaus(yakso), snufje cayennepeper, kwart theelepeltje kerriepoeder, 1 theelepel palmsuiker (evt.), zout en peper
Maak de bonen schoon en kook ze 5 a 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Snipper de ui en fruit deze in (kokos)olie. Voeg de afgegoten en uitgelekte bonen toe en roerbak dit een minuut of 5. Meng ondertussen de soya-, gember-, en chilisaus met de cayennepeper, kerriepoeder en de palmsuiker en roer dit goed door elkaar.
Voeg de tauge toe aan het bonenmengsel en voeg na een minuut het woksausje toe. Nog even op hoog vuur verhitten en op smaak brengen met zout en peper.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes!
En daarbij... ik sluit me aan bij de vorige spreekster. Als je een recept hebt voor arretjescake houd ik me aanbevolen!
Het recept voor Arretjescake staat op de lijst bij m'n aanvragen. Komt er nog wel een keer, maar ik weet niet wanneer ik er aan toe kom. Hopelijk snel ;-)
Groetjes, Williene
Is er ook een recept van chickens tonight?
Ik heb een recept van arretjescake, mar ik weet niet of het e-nummer vrij is... hoe kom ik daar achter?
Groet, Els
Nee die heb ik zo niet. Als je mij mailt wat voor ingredienten in chicken tonight zitten kan ik wel experimenteren of ik in de buurt kom ;-) Het recept voor Arretjescake mag je me ook mailen, dan kijk ik even! Mailadres is: smakelijck@hotmail.com
Groetjes, Williene
Wat een heerlijk recept!! Afgelopen weekend had ik de champignonnensaus gemaakt (ook érg lekker).'k Had nog wat over en dat hebben we bij dit gerecht gedaan, wat ze allemaal erg lekker vonden.
Groet, Els
Groetjes, Williene
Is de soyasaus hetzelfde als ketjap?
Groetjes Henriëtte
Nee, soyasaus is niet hetzelfde als ketjap. Ketjap is stroperiger en zoeter dan soyasaus. Het is allebei verkrijgbaar van o.a. Yakso in de natuurwinkel.
Groetjes, Williene
Deze hebben we net gegeten, en die blijft ook op de lijst staan, was lekker.
Ik heb het geserveerd met rijst en wat kroepoekjes, dat vonden we wel een goed idee, mijn vriend heeft er nog sambal doorheen gemixt, maar dat doet hij door veel dingen, maar al met al, lekker vegetarisch eten.
Groetjes Gerdien
Leuk om te horen! Ook heerlijk hoe jij het hebt gemaakt, en met sambal maak je het weer lekker pittig! Goed idee! Dankjewel.
Groetjes, Williene
Zag toevallig je vraag aan Gerrinda, maar weet niet wanneer ze het ziet, ik kan je zeggen dat er cajun kruiden zijn van Verstegen, en bij de reform van Het Blauwe huis.
Groetjes Gerdien
Vroeger aten wij hier ook altijd cajunaardappels bij, maar sinds ons E-vrije tijdperk heb ik nog geen E-vrije cajunkruiden kunnen vinden.
Welke kruiden gebruik jij?
Groetjes, Williene