Spruitjescurry!
Spruitjes zijn een groenten die veel mensen niet waarderen. Jammer, want ze zijn ontzettend gezond! In deze curry zijn ze erg lekker, in combinatie met de zoete aardappels! Lekker met rijst of quinoa erbij en zo zet je toch heel gemakkelijk een snel en gezond gerecht op tafel!
Spruitjescurry!
Ingrediënten:
250 gram spruiten, 2 á 3 zoete aardappels, 150 gram (rode) linzen, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 blik kokosmelk (toko of natuurwinkel), 1 eetlepel currypasta (bijv. Geo Organics), zout en peper
Bereiding:
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Fruit de ui met de knoflook aan in wat olie. Voeg de spruiten, de blokjes aardappel toe en bak even mee. Schep 1 eetlepel currypasta door de groenten en voeg de kokosmelk, samen met de linzen toe. Stoof de curry in zo'n 20 minuten gaar. Maak eventueel verder op smaak met zout en peper.
Lekker met rijst!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
je spruitjes soep is ook geniaal!
eva
Kan je de spruitjes ook vervangen door iets anders? Niet dat ik geen spruitjes lust of wil eten, maar ik heb het toevallig niet in huis en wel heel veel andere groenten in de vriezer. In het kader van consuminderen wil ik daar liever een greep in doen. Wat is een goed alternatief?
Grtjs!
Groetjes, Wietske
Gr.Helga
Succes!
Succes!
Ga ik zeker binnenkort proberen!
Groetjes,
Corien.
Een vraag ,die ik eigenlijk al een poosje wil stellen en het nu maar even zo doe .
Vorig jaar heb je een recept voor linzen soep geplaatst,heerlijk, dat had je aangepast naar een recept uit het moerman blad uitzicht.
Lees zelf ook dat blad ,gewoon voor info, en ik dacht recepten .
Maar de recepten zijn best ingewikkeld ,met veel producten die je moeilijk kunt krijgen,en onbekend zijn.
Haha ,je voelt hem al aan komen ,mijn vraag is ,zou je vaker deze recepten willen aanpassen en plaatsen .
Voel je niet bezwaard als het niet lukt ,maar wilde dit toch graag een keertje vragen.
Heel veel succes en dankjewel.
Bedankt voor je reactie! Ik krijg het blad Uitzicht altijd van m'n zus, dus krijg het meestal wat verlaat. Ik moet eerlijk zeggen dat de recepten me meestal niet zo aanspreken, maar ik zal eens kijken of ik ze vaker kan aanpassen! Bedankt voor je vraag!
Fijne dag!
Kan je kokosmelk ook vervangen door iets anders?
En currypasta, is daar ook iets anders voor te bedenken, als je ergens bv. maar 1 eetlepel van nodig hebt, blijft de rest vaak over en dan weet ik niet zo goed wat ik er mee kan (of tig keer hetzelfde maken) en dan verdwijnt het tenslotte in de ..........
Groet, Jo
Bedankt voor je reactie. Kokosmelk verdikt waardoor het een echte curry wordt. Ik zou het dus niet snel vervangen, het geeft juist die typische currysmaak. Er staan hier op Smakelijck heel wat recepten met dezelfde currypasta, zoals de bloemkoolcurry, pompoensoep etc. Als je bovenin de zoekbalk links currypasta intypt vind je ze allemaal. Het is een klein potje, ik denk dat je er zo'n 4-5 eetlepels uithaalt en het blijft héél lang goed. Als je er wat olie opgiet blijft het in de koelkast minimaal een half jaar goed.
Fijne dag!