18-03-2020

Bami Goreng Boemboe #zonder pakjes en zakjes!

Het zijn hectische tijden voor iedereen. Thuiswerken, kinderen thuis uit school, je houdt zelf amper tijd over :-) Daarom zijn makkelijke en snelle maaltijden nu wel een must. Gelukkig zijn die er genoeg! Voeg lekker wat extra groenten of rauwkost toe, voor extra vitaminen. Vooral rode paprika's zitten boordevol vitamine C! 

Bami Goreng - Boemboe zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

500-600 gram gesneden bami groenten, 150 gram taugé, eventueel 250 gram kipfilet of kippendijen, 250 gram eiermie (glutenvrij? Zie tips)

Kruidenmix: 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel kurkuma, ¼ theelepel citroengraspoeder, ¼ theelepel komijnpoeder, ¼ theelepel laos, 1 theelepel tomatenpuree, ½ theelepel sambal, 2-3 eetlepels sojasaus of ketjap manis, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Als je kip gebruikt, snijd dit dan in kleine blokjes.

Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een ruime pan. Bak hierin het vlees en groenten een paar minuten aan. Voeg de kruidenmix toe en roerbak dit een paar minuten mee. Voeg de mie toe, meng dit goed door elkaar en serveer.

Tips:

Serveer de bami vegetarisch en serveer bijvoorbeeld de babi ketjap of ajam smoor bij het gerecht.

Meer groente? Serveer een komkommersalade bij het gerecht.

Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije noedels. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Petra Van den hooven
    Petra Van den hooven vrijdag 20 mrt 2020 om 18:32
    Héérlijk! Dit recept komt vaker op tafel!
    • Smakelijck vrijdag 20 mrt 2020 om 21:52
      Ah, wat fijn!
    • Bami v 20 maart
      Bami v 20 maart maandag 23 mrt 2020 om 16:42
      Uw foto v bami is wat dikker dan eiermie. Want eiermie is dunner dan normaal bami.
    • Judith
      Judith dinsdag 31 mrt 2020 om 14:29
      Ha Williene! Vorige week ddit recept gemaakt met Thaise zilvervliesrijst noedels! Super lekker...nog wat extra kastanjechampigons toegevoegd en rode paprika! Top! Vraagje.....ik heb ketjap manis gebruikt....in jouw recepten staat ook weleens sojasaus, (ik heb de Shoyu, ook van Yakso), maar gebruik die niet zo vaak. De tamari wel wat meer. Wat is nu precies het verschil tussen deze 'sojasauzen'?
    • Smakelijck dinsdag 31 mrt 2020 om 15:50
      De Ketjap Manis is een gezoete sojasaus. Tamari en soja lijken erg op elkaar, alleen is Tamari een Japanse sojasaus, deze is extra lang gefermenteerd en is dus sterker van smaak.
    • Geerke
      Geerke donderdag 02 apr 2020 om 21:06
      Hoi Williëne, Waar kan ik glutenvrije noedels kopen?
      • Smakelijck vrijdag 03 apr 2020 om 09:45
        Natuurwinkel, maar supermarkt heeft ook een aantal varianten.
Laat een bericht achter!