21-06-2012

Sushi 2: Komkommersalade!

 
Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie Olivers 30 minuten meals en smaakt heerlijk bij sushi (Jamie serveert 'm bij een curry).
 
Komkommersalade
 
Ingredienten:
1 komkommer, halve rode peper, geraspte gember, 1 el soyasaus (yakso), 1 tl sesamolie, 2 el olijfolie, kneepje limoensap, geraspte schil van limoen.
 
Meng de soyasaus, sesamolie en olijfolie tot een dressing. Voeg wat geraspte gember, de limoensap en rasp erdoor en hak het halve pepertje fijn. Wil je een pittige salade laat de zaadlijst dan zitten, wil je het niet pittig haal 'm er dan uit. Voeg deze ook toe aan de dressing.
 
Schaaf met een dunschiller repen van de hele komkommer en schaaf hem tot het vruchtvlees. Draai hem een slag en schaaf verder tot je helemaal rond het vruchtvlees bent gegaan. Het vruchtvlees gebruik je verder niet, dus dat mag je lekker opeten ;-)
 
Meng de komkommerslierten met de dressing en meng het geheel door elkaar.
 
Serveer bij de sushi of een andere lekkere maaltijd!

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
271