22-08-2022

Fakkelbrood Cheddar-Mozzarella

Al een heel tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik het zgn. Fakkelbrood wilde namaken. Dit is een wrap voor op de bbq (en het kan ook in de oven). Deze kant-en-klare wraps bevatten echter zoveel hulp- en smaakstoffen, dat ik me afvraag in hoeverre deze qua smaak in de buurt komen, maar het is sowieso een heerlijk hapje :-) Niet moeilijk te maken, heel snel klaar en ook goed van tevoren klaar te maken. De andere variant, Kip Teriyaki volgt later deze week. 

Fakkelbrood Cheddar-Mozzarella - Zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3 wraps:

3 wraps (volkoren, glutenvrij of zelfgemaakt), 4 stengels bosui, 2 tenen knoflook, 50 gram geraspte mozzarella, 50 gram geraspte kaas of cheddarkaas, 2 eetlepels crème fraîche,  ½ theelepel lavas of selderij, ½ theelepel oregano, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de bosui en de knoflook fijn. Meng met de geraspte kazen, kruiden en crème fraîche. Maak op smaak met peper en zout. Meng het geheel goed door elkaar.

Verdeel het kaasmengsel over de 3 wraps en strijk uit over de wraps. Rol de wraps strak op en zet vast met cocktail-prikkers. Bewaar de wraps tot gebruik in de koeling.

Verwarm de bbq. Leg de wraps op de bbq en keer ze af en toe om. De wraps zijn met ongeveer 10-15 minuten gaar. Snijd de wraps in stukjes en serveer.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Evelien
    Evelien woensdag 07 sep 2022 om 08:24
    Hé wat leuk! Het is je gelukt! Super zeg, ik ga het vandaag nog maken ????
    • Smakelijck woensdag 07 sep 2022 om 13:16
      Succes!
Laat een bericht achter!
271