28-12-2019

Filodeegstengels met kruidig gehakt

De kerstdagen liggen weer achter ons, en de jaarwisseling nog voor ons. Daarom nog even een paar lekkere hapjes die je kunt serveren op oudjaarsavond, maar natuurlijk ook voor elke andere feestdag. 

Ben je benieuwd naar andere hapjes of tips om de lekkerste oliebollen te bakken? Kijk dan eens hier

Filodeegstengels met kruidig gehakt

Ingrediënten voor 8-10 rolletjes:

Ongeveer 8-10 vellen filodeeg, 300 gram rundergehakt, 1 teen knoflook, 1 sjalot, 2 theelepels baharatkruiden (supermarkt) of andere kruiden naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak, olijfolie, 75 gram roomboter

Bereiding:

Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olie in de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit rul en voeg de kruiden toe en maak op smaak met zout en peper. Laat volledig afkoelen.

Smelt de boter in een steelpan. Leg een vel filodeeg voor je neer met de punt naar beneden. Bestrijk het vel dun met de gesmolten boter met behulp van een bakkwast. Verdeel een lepel gehaktvulling onderaan, in het midden van de plak en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het filodeeg strak op naar boven, het plakt vanzelf vast door de boter. Herhaal dit tot de gehakt op is. Leg de gehaktrolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met nog wat boter en bak de rolletjes 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden.

Serveer de filodeegstengels met bijvoorbeeld chilisaus.

Vegetarisch? Maak de rolletjes dan met gebrokkelde feta, vers gehakte peterselie en gehakte pistachenootjes.

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
271