Bladerdeegzoutjes!
Zoals beloofd het 'recept' voor bladerdeegzoutjes. Vaak heb je een restje bladerdeeg over en het zonde om dat weg te gooien. Trouwens, je hoeft niet perse met restjes te werken, je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken van bladerdeeg ;-)
Het is heel erg makkelijk. Snijd het bladerdeeg in kleine vierkantjes, in repen of in figuren die je leuk vindt. Evt. gebruik je uitstekers en laat je de kinderen kleine figuurtjes uitsteken. Bestrijk de stukjes bladerdeeg met ei en bestrooi ze met wat zeezout, wat sesamzaad, geraspte kaas of bijv. een amandelnootje. Schuif in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 10 a 15 minuten. De zoutjes komen als het goed is mooi omhoog en zijn lekker knapperig en krokant. Hier zijn ze in een mum van tijd op, als ze gemaakt worden ;-)
Veel succes!
Bij de ingredienten staat 1 zakje Nescafe poeder, maar ik heb dit niet in huis en ook niemand die dat in onze familie drinkt. Is er iets wat ik als vervanging kan gebruiken?
Groetjes Gerrinda
Succes!
Een superleuk recept je bladerdeegzoutjes. Ik ga het morgenavond met mijn zoontje maken, hij heeft er zin in !
Trouwens in je blogje over roomboterstaaf las ik een vraagje waar je agavesiroop kan kopen. Ik kan het bij mijn AH kopen op de gezond/biologische afdeling.
Groetjes Gea
En bedankt voor je tip! Ik heb ze bij onze AH nog niet gezien, maar zal eens kijken.
Groetjes, Williene