P1040812
Woensdag 28 sep 2016

Gevulde Taco's!

Een recept wat lekker snel klaar is en toch goed voedzaam en vullend, dat zijn deze taco's. Een heerlijk weekendgerecht, maar ook doordeweeks als je van alles te doen hebt en eigenlijk weinig tijd om een maaltijd klaar te maken. Je kunt met de vulling natuurlijk volop varieren en toevoegen wat je maar lekker vindt! 


Gevulde Taco's

Ingredienten voor 3-4 personen:

1 pak taco's (AH, tacoschelpen), 250 gram biologisch rundergehakt, 1 rode paprika, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1/2 courgette, 125 gram kastanjechampignons, 1 pot kikkererwten (AH, biologisch), 2-3 theelepels baharatkruiden (Jonnie Boer), Keltisch zout en peper, geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes, de champignons in plakjes. Giet de kikkererwten af. Smelt wat boter in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Voeg de paprika, courgette en champignons toe en roerbak deze een paar minuten mee. Maak op smaak met de kruiden, zout en peper. Voeg de kikkererwten toe en schep goed om. Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel en zet in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en laat de gevulde tacoschelpen 10 minuten gratineren in de oven. 

Serveer de taco's met een lekkere salade en guacemole. 

Eet Smakelijck! 

Tips:

*Vul de tacoschelpen op het allerlaatste moment, anders worden ze te vochtig. De vulling kan wel van te voren klaargemaakt worden.

*Geen baharat in huis? Gebruik dan paprikapoeder, cayennepeper of kruiden naar keuze. 

Guacemole maak je zo:

Prak het vruchtvlees van 2 avocado's fijn met een vork. Doe hierbij een heel fijn gesneden tomaat en breng het op smaak met zout en peper en een paar druppels tabasco (let op: pittig). Je kunt het eventueel verder op smaak brengen met verse koriander, citroensap of een rood uitje. 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Sperziebonen eten wij eigenlijk altijd alleen als ze in het seizoen zijn, en dan het liefst ook...
lees verder
Mmm, een heerlijk combi uit de oven. Echte herfstgroenten die nu volop verkrijgbaar zijn!...
lees verder
Wil je een hele uitgebreide rijsttafel neerzetten dan kan deze soep niet ontbreken! Hij is al...
lees verder
Even geleden hebben we je het één en ander verteld over kaneel, nu wil ik een ander specerij de...
lees verder
Een aantal weken geleden heb ik een workshop brood bakken met zuurdesem gevolgd bij Levine van de...
lees verder
Een tijdje geleden werd ik gevraagd om mee te doen aan een 14-daagse kiwi-challenge! Ik kreeg...
lees verder

2 opmerkingen
  • Jenny
    Jenny zondag 12 mrt 2017 om 18:57
    Zo Williene ... dat was lekker! :-P Dit recept blijft echt in ons bestand staan. Ik ben niet zo'n fan van kikkererwten, dus die heb ik door bio-doperwtjes vervangen. Voor het pikant maken van de guacemole heb ik Hot Delight Papaya Mild (Arubaans produkt) gebruikt. Dat krijgen we jaarlijks aangeleverd via mijn zwager die daar woont. We hebben echt gesmuld! Dank je wel voor het delen. Groetjes! Jenny
    • Smakelijck maandag 13 mrt 2017 om 09:06
      Fijn om te lezen, Jenny!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190