16406915_1102684766506659_2592230796308662405_n
Maandag 20 feb 2017

Gekruide tongfilet met citroen!

Een aantal weken geleden had ik een gezellige Meet met een groep uit de (besloten) Facebookgroep van Smakelijck. Ik werd toen verrast door een aantal dames uit Urk met overheerlijke, verse tongscharretjes. Dat weekend hebben we heerlijk gesmuld van heerlijke, verse vis. Nu eten wij regelmatig vis, maar ik houd de bereiding altijd best naturel. Beetje peper en zout en dan bijvoorbeeld bakken in de pan, of in de oven. Of ik maak er heerlijke pakketjes van. Ook deze vis maakte ik klaar in de oven, het is een heel simpel en gemakkelijk recept, maar erg lekker! 


Gekruide tongscharretjes met citroen

Ingredienten: 

2 tongscharretjes per persoon, roomboter, Caribbean spice kruiden van Jonnie Boer (supermarkt o.a. AH en Plus) biologische citroen, Keltisch zout, kappertjes

Bereiding:

Dep de tongscharretjes droog. Bestrooi de onderkant met een klein beetje zout. Smelt ruim boter in een pan. Neem hiervoor een pan of ovenschaal die je ook in de oven kunt schuiven. Leg de vis met de gezouten kant in de boter. Besprenkel de visfilets met een beetje gesmolten boter en bestrooi met de Caribbean spice kruiden naar smaak. Beleg de vis met een paar plakjes citroen en strooi er wat kappertjes overheen. Schuif de vis voor 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 160 graden.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder
Spinazie is een veelzijdige groente die je kunt koken, wokken, rauw kunt eten in salades,...
lees verder
Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte...
lees verder
In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net...
lees verder
Het weer ziet er weer prachtig uit voor komende dagen... Tijd voor ijs! Ze zijn zó gemaakt,...
lees verder
Omdat we steeds meer vegetarisch eten en ik het erg leuk vind om de tafel vol te zetten met...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190