De perfecte biefstuk met peperroom-saus! #Kerst2016
De perfecte biefstuk met peperroom-saus!
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de biefstuk: 2 biefstukjes van ongeveer 150 gram per stuk, Keltisch zout, peper, ongeveer 50 gram biologische roomboter
Bereiding:
Laat de biefstuk goed op kamertemperatuur komen (uurtje buiten de koelkast). Dep ze rondom goed droog met een stuk keukenpapier, bestrooi royaal met peper en zout, druk dit een beetje aan met je vingers, draai de biefstukjes om en bestrooi ook de andere kant met peper en zout.
Laat in je beste koekenpan de roomboter smelten tot deze goed op temperatuur is gekomen op hoog vuur! Leg nu voorzichtig de biefstukjes in de pan en verplaats/verschuif ze telkens een beetje van plek, ik doe dat met een tang (gebruik nooit een vork, dan wordt je biefstuk taai). Wacht tot de onderkant mooi bruin gebakken is en draai daarna de biefstuk om en bak ook die kant mooi bruin.
Nu draai je het vuur helemaal laag. Draai je de biefstuk direct weer om en braadt beide kanten nogmaals 3 tot max 3,5 minuut! Tijd is heel belangrijk bij biefstuk! Met deze tijd bak je ‘m mooi medium en heerlijk mals!
Zet de oven op zo’n 80 graden en laat de biefstuk daar eventjes rusten terwijl je aan de slag gaat met de saus.
Voor de peperroom-saus: De jus van de gebraden biefstuk, 1 ui of sjalot, scheutje rode wijn, 150-200 milliliter biologische slagroom, 1 eetlepel peperkorrels
Bereiding:
Gebruik hiervoor de jus van de biefstuk, voeg de ui gesnipperd toe, en laat kort meebakken. Blus af met de rode wijn. Voeg de peperkorrels toe en schenk dan de slagroom bij. Blijf goed roeren met een houten lepel.
Laat inkoken tot een mooie sausdikte, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Leg biefstuk op een mooi bord en serveer met de peper-roomsaus.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene