Pasta Salade met Kip!
Vorige week kwam in de facebookgroep van Smakelijck een nieuw product voorbij. Namelijk, deze glutenvrije linzenpasta, te koop bij o.a. AH. Er is ook een variant met groene erwten, die ik ook zeker eens wil proberen. De smaak is heerlijk, niet heel veel anders dan gewone pasta. De mooie rode kleur gaat er met het koken wel een klein beetje af, dat is jammer. Zeker een aanrader als je glutenvrij of meer glutenvrij wilt gaan eten! De pasta is gemaakt van 100% rode linzenmeel. .
Deze salade, die ik er mee maakte, is heerlijk als lunchgerecht, maar kan ook prima als bijgerecht op een BBQ, een buffet of gewoon als avondmaaltijd.
Pasta Salade met Kip
Ingredienten voor 2 personen:
100 gram (rode linzen)pasta, 1 rode ui, 1 avocado, 2 tomaten, 3 handjes gemengde sla, 3 theelepels rode pesto (natuurwinkel), handje pijnboompitjes of andere noten, 1 kipfilet, kruiden naar smaak
Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat wat afkoelen.
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Kruid met kruiden naar smaak, ik gebruikte hiervoor een theelepel Baharat (Jonnie Boer). Bak de kip gaar en laat wat afkoelen.
Snijd de avocado en de tomaat in blokjes, de rode ui in ringetjes. Doe in een ruime schaal. Voeg de pasta, de gebakken kipfilet, en de rest van de ingredienten toe aan de salade. Meng goed met elkaar en serveer!
Je kunt de salade eventueel ook bestrooien met een beetje van je pittenmix!
Fijne dag!
Liefs, Williene
Dit recept is glutenvrij, E-nummervrij, suikervrij