12-10-2015

Gevulde tomaten!

Helaas is mijn laptop nog steeds in de maak, dus bloggen valt niet mee, veel moet nu in de avond op de laptop van Teus. Maar bij deze weer een heerlijk recept. Zelf probeer ik zoveel mogelijk te varieren met groenten, dus staan er 's avonds zeker zo'n 4-5 soorten groenten op tafel. Deze gevulde tomaatjes zijn erg leuk als bijgerecht en zorgt gelijk voor kleur en gezelligheid op je bord! Ik ben benieuwd hoe jullie varieren in jullie groente-keuze! 

Gevulde tomaten!

Ingredienten voor 4 stuks:

4 eetlepels gekookte zilvervliesrijst, halve rode ui, 4 middelgrote champignons, 60 gram knolselderij (maar een andere groente zoals courgette kan ook), 4 grote (tros)tomaten, stukje geitenkaas, zout, peper en Vadouvan (kerrie poeder)

Bereiding:

Snijd de halve ui, de champignons en de knolselderij is fijne blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin eerst de ui wat glazig, voeg daarna de knolselderij, de champignons én de gekookte rijst toe.

Bestrooi met zout, peper en Vadouvan (naar smaak) en laat zo’n 10 minuutjes bakken. Schep regelmatig om, om aanbakken te voorkomen!

Verhit de oven op 200 graden. Snijd de kapjes van de tomaten en hol deze uit met behulp van een theelepeltje. Zet de tomaten in een ovenschaal (met een beetje olijfolie op de bodem) en schep deze royaal vol met het gebakken rijst/groenten mengsel.

Leg op iedere tomaat een plakje geitenkaas. Zodra de geitenkaas mooi bruin gebakken/gesmolten kleurt zijn de gevulde tomaten goed! Dek af met de tomaten kapjes (bij voorkeur met kroontje) en serveer direct!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

 • Ester
  Ester woensdag 14 okt 2015 om 10:41
  meteen uitproberen vanavond! Heb alles in huis, zal het met courgette proberen. Leer de smaak van tomaat en geitenkaas steeds meer te waarderen.!
  • Smakelijck woensdag 14 okt 2015 om 12:45
   Leuk, veel succes! En eet Smakelijck natuurlijk ;-)
 • Marieke
  Marieke maandag 19 okt 2015 om 11:53
  Hoi, ik ben fan van je site en gebruik deze al ruim een jaar... ik hoopte helaas door gezonder eten rond de 5 kilo af te vallen maar helaas... nu ben ik sinds een week bezig met het GOK-dieet en al 1,5 kilo.... Graag zou ik willen weten van je van het GOK-dieet van Yvonne Lemmers vindt? Ze vermijdt ook zoveel mogelijk e-nummers, maar eet toch weer hele andere dingen dan jij. Wat zijn de voor en nadelen? Hoor graag je mening! Groetjes Mariek
  • Smakelijck maandag 19 okt 2015 om 14:56
   Hoi! Leuk om te lezen en welkom! Vaak heeft je lichaam even tijd nodig voordat je afvalt. Zelf eet ik ook beperkt (snelle) koolhydraten, maar niet zoals het GOK dieet. Ik heb hier geen ervaring mee en heb me er te weinig in verdiept om hier echt een mening over te vormen. Wel vind ik de koolhydraatarme hype geen goede ontwikkeling, gezien je lichaam koolhydraten ook heel hard nodig heeft, zeker op lange termijn. Wees hier dus niet te rigoureus mee. 1,5 kilo afvallen in 1 week is eigenlijk crashen... Hopelijk vind je hier een goede balans in! Succes!
 • Jesse
  Jesse zondag 07 feb 2016 om 11:32
  Hoi Williene, kleine opmerking: deze staat bij zuivelvrij, maar geitenkaas is toch van zuivel?
  • Smakelijck maandag 08 feb 2016 om 10:43
   Inderdaad, maar mensen die zuivelvrij eten eten vaak vrij van koemelk en staan geitenzuivel wel toe omdat dit veel beter verteerbaar is.
Laat een bericht achter!
253