Gevulde tomaten!
Helaas is mijn laptop nog steeds in de maak, dus bloggen valt niet mee, veel moet nu in de avond op de laptop van Teus. Maar bij deze weer een heerlijk recept. Zelf probeer ik zoveel mogelijk te varieren met groenten, dus staan er 's avonds zeker zo'n 4-5 soorten groenten op tafel. Deze gevulde tomaatjes zijn erg leuk als bijgerecht en zorgt gelijk voor kleur en gezelligheid op je bord! Ik ben benieuwd hoe jullie varieren in jullie groente-keuze!
Gevulde tomaten!
Ingredienten voor 4 stuks:
4 eetlepels gekookte zilvervliesrijst, halve rode ui, 4 middelgrote champignons, 60 gram knolselderij (maar een andere groente zoals courgette kan ook), 4 grote (tros)tomaten, stukje geitenkaas, zout, peper en Vadouvan (kerrie poeder)
Bereiding:
Snijd de halve ui, de champignons en de knolselderij is fijne blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin eerst de ui wat glazig, voeg daarna de knolselderij, de champignons én de gekookte rijst toe.
Bestrooi met zout, peper en Vadouvan (naar smaak) en laat zo’n 10 minuutjes bakken. Schep regelmatig om, om aanbakken te voorkomen!
Verhit de oven op 200 graden. Snijd de kapjes van de tomaten en hol deze uit met behulp van een theelepeltje. Zet de tomaten in een ovenschaal (met een beetje olijfolie op de bodem) en schep deze royaal vol met het gebakken rijst/groenten mengsel.
Leg op iedere tomaat een plakje geitenkaas. Zodra de geitenkaas mooi bruin gebakken/gesmolten kleurt zijn de gevulde tomaten goed! Dek af met de tomaten kapjes (bij voorkeur met kroontje) en serveer direct!
Eet smakelijck!
Liefs, Williene