Kipschnitzel!
Deze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, en elke keer schoof ik het voor me uit. Terwijl het toch echt supermakkelijk is, en ontzettend lekker. En als je dat eenmaal weet dan is het veel makkelijker dan bijvoorbeeld kipnuggets, die ik wel vaker zelf maak. Uiteraard kun je de kruiden aanpassen naar eigen smaak!
Kipschnitzel!
Ingredienten voor 2 snitzels:
2 kipfilets, 40 gram spelt of boekweitmeel, 2 eetlepels Baharat kruiden van Jonnie Boer, 100 gram paneermeel*, 1 ei, Keltisch zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het boekweitmeel met 1 eetlepel Baharat en wat zout en peper en doe dit in een diep bord of kom. Kluts een ei in een tweede bord of kom. Meng op een derde bord het paneermeel met de andere eetlepel Baharat en wat peper en zout.
Snijd de kipfilets over de lengte in, maar niet doormidden. Vouw de kipfilets open, leg ze tussen 2 vellen bakpapier en sla de kipfilets plat met de achterkant van een koekenpan.
Haal de kipschnitzels nu eerst met beide kanten door het gekruide boekweitmeel, vervolgens door het geklutste ei en leg ze dan in het paneermeel. Druk het paneermeel nu stevig om de schnitzel heen en leg de schnitzels op bakplaat, bekleed met bakpapier. Besprenkel de schnitzels met wat olie en schuif voor ongeveer 25 minuten in de oven. Draai de schnitzels halverwege de baktijd een keer om.
*Paneermeel maak je gemakkelijk zelf van boterhammen. Droog hiervoor een aantal (glutenvrije) boterhammen in de oven of toaster. Maal ze helemaal tot kruimels met een beetje knoflookpoeder. Je kunt het ook doen met crackers, deze hoef je uiteraard niet te drogen, maar kun je gelijk vermalen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene