Woensdag 16 okt 2013

Fase 3: Opbouw!

De sapdagen zitten erop! En, hoewel het goed te doen was, ben ik er erg blij mee! Pff, ik heb het eten best gemist, afgelopen dagen, gisteravond heb ik stiekem wat boontjes meegesnoept! Tja, anders was de overgang met vandaag zo groot ;-)
Verder voel ik me nog steeds hetzelfde, gewoon fit, en ik ben geen gram afgevallen.

Ik merk dus geen enorme veranderingen, maar ik denk dat dat vooral komt doordat ik al suikervrij eet, geen alcohol drink, geen koffie drink, niet rook, vrijwel geen bewerkte voeding eet. Voor iemand die dit wél doet, zal het lichaam sterker reageren, verwacht ik.

Ik vond het 'pure' eten in de eerste fase wel erg fijn én lekker. Ik wil hier binnenkort nog een keer een blog aan wijden. Dat volgt dus nog ;-)

Vandaag gaat de derde fase in. Dit betekent dat we heel voorzichtig weer beginnen met het pure eten zoals in fase 1. Dus nog steeds geen suikers (ook geen natuurlijke), geen koffie, alcohol, nicotine, zuivel, geen bewerkte voeding etc. We starten dus weer heel puur. Neem niet direct al te zware kost, want dit kan zwaar op je maag vallen na 3 dagen sap!

Voor alle ins en outs kijk dan op deze blog: Wat eet je?

Na zo'n 3-4 dagen kun je weer langzaam beginnen met het opbouwen van je normale voeding. Denk dan bijv. aan een schaaltje kwark, een glaasje karnemelk, het gebruik van wat ketjap (zonder E), wat palmsuiker, etc. Na 6-7 dagen ben je 'klaar' en mag je weer terug naar je normale voedingspatroon!

En het mooiste is natuurlijk als je een beetje volgens deze pure richtlijnen blijft eten/leven!
Weinig tot geen geraffineerde suikers, matig koffie/alcohol, geen nicotine, matig zuivel (m.u.v. zuivel met melkzuurbacteriën), en de zo puur mogelijke producten.

Succes en een fijne dag!

Liefs, Williene

Magnesium is een belangrijk mineraal. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium door verkeerde...
lees verder
Een gezond en stevig ontbijt is een goed begin van de dag. Je kent natuurlijk vast wel de...
lees verder
Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk...
lees verder
Vroeger had ik echt een hekel aan gember. Bah, wat vies vond ik dat! Veel te sterk.. Maar als je...
lees verder
Ik zag afgelopen week pofmais in de natuurwinkel liggen. Dat leek me een leuke bezigheid met de...
lees verder
Een bloglezer vroeg naar mijn recept voor gewone, ouderwetse appeltaart. En nu het...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190