14-10-2013

Fase 2: Hoe gaat het? + Smoothierecept!

Gisteren ben ik begonnen met dag 1 van het sap-vasten. Ik kan me voorstellen dat jullie je afvragen hoe het gaat ;-)

Het gaat (nog) heel goed. Ik heb gisteren geen honger gehad, maar, en daar heb ik dan weer last van, als ik iets niet 'mag' dan wil ik het op dat moment héél erg graag! Dus gewoon even een kiwi uitlepelen bijvoorbeeld of, nog beter, die naturelchips die in de kast lag... En toen ik Teus en de kinderen gewoon zag eten dacht ik wel een paar keer: 'Wat doe ik mezelf aan?'.
's Ochtends ben ik begonnen met een smoothie van fruit, 's middags een groene smoothie met spinazie en 's avonds een wortelsoep/smoothie.

Vanochtend ben ik begonnen met onderstaande smoothie! Heerlijk, zacht, romig, en goed vullend! Een aanrader, ook als je niet van sapkuren houdt ;-)

Ik sta dus nog stevig op m'n benen, hou het goed vol, maar of ik dit vaker ga doen? Dat is nog even de vraag!

Heerlijke zachte smoothie:

Ingrediënten:
2 bananen, sap van 4 sinaasappels, 2 handjes vol druiven, 1 avocado

Bereiding:
Doe de bananen, uitgelepelde avocado, druiven en sap in de blender en maal tot een smoothie! Heerlijk zacht en romig van smaak!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

 • Anonymous
  Anonymous woensdag 26 feb 2014 om 14:59
  Hoi!

  Samen met een vriendin wil ik ook gaan sapvasten.
  Hoeveel groenten/fruit etc. heb je nodig voor 3 personen voor 3 dagen sapvasten?
  Als ik het voorbeeld zie van 1 ochtendsmoothie, moeten we volgens mij wel veel gaan inslaan?


  Groetjes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 26 feb 2014 om 18:56
   Dat ligt een beetje aan wat je wilt gaan maken en hoeveel smoothie je wilt drinken.

   De meeste smoothies zijn voor 1 a 2 personen. Voor 3 personen zou ik de recepten x2 doen. Als je van tevoren bedenkt welke smoothies je wilt drinken kun je daarvoor boodschappen doen.

   Succes!
 • Nelleke
  Nelleke maandag 14 okt 2013 om 14:04
  He Williene,
  Goed om te horen dat je het zo goed volhoudt. Complimenten hoor!
  Ik ben uiteindelijk niet echt aan het sapvasten gegaan, maar ben bewuster aan het eten en daarnaast ben ik aan het ontzuren m.b.v. Alka Vitea producten. Ken je dat? Zie hun site: http://www.alkavitae.nl/.
  Heb zaterdag avond een uur in een bad gelegen met hun badzout, nou toen merkte in duidelijk dat er nog veel te ontgiften is in mijn lichaam. Dus nu maar vaker hun thee gebruiken en eventuele andere producten. Had wat proefmonsters gekregen bij de G&W weg. Dan kun je proberen of het iets is. Die thee is wel lekker, maar de 'greens' niet als je ze zo alleen met water mixt. ik moest het echt half kokhalzend wegdrinken. Dus dat doe ik een volgende keer maar door een smoothy heen.
  Maar mijn vraag is eigenlijk of ontzuren nu hetzelfde is als ontgiften. en of jij deze producten wel eens hebt gebruikt.
  Groetjes en nog succes verder.
  Nelleke
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 14 okt 2013 om 16:11
   Ha Nelleke,

   Dankjewel! Ik was heel benieuwd naar het detoxen, dus wilde het graag een keer proberen. Maar ik zou het niet 1,2,3 nog een keer doen. Ik eet al heel puur, merk ook geen enkele verandering, dus heeft het voor mij denk ik weinig zin ;-)

   Alkavitae ken ik niet. Ik drink wel regelmatig zuur-base balans van G&W. We eten inderdaad veel te verzurend, door veel groenten en fruit te eten kun je dit in balans brengen, en brood, vlees, zuivel e.d. met mate. Dit werkt namelijk verzurend. Dus volgens mij zit dat ook wel goed bij mij ;-)

   Succes in ieder geval! Ik zal de site eens gaan bekijken!

   Groetjes, Williene
 • Anonymous
  Anonymous maandag 14 okt 2013 om 12:41
  Lien, ik sta ook nog op de been ! Zit nu dezelfde smoothie te eten, had blog nog niet gelezen. Ik leer het nog. Liefs jann
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 14 okt 2013 om 12:52
   Wauw wat goed!! Werkse en ik spreek je vanavond! Kijken hoe ver we komen, haha!

   Liefs!!
Laat een bericht achter!
276