Pumpkin Spice Latte
Zoals beloofd zou ik een paar recepten posten met de pumpkin spices die ik gisteren op de website heb geplaatst. Toen ik afgelopen weekend op social media vroeg welk recept ik écht moest maken met deze kruiden kwam dit drankje heel vaak voorbij, dus vandaar dat ik deze als eerste heb gemaakt. Met echte pompoen. Kocht je altijd de veel te zoete pumpkin latte bij Starbucks, nu maak je de lekkerste pumpkin latte gewoon zelf :-)
Pumpkin Spice Latte
Ingredienten voor 2 grote glazen:
100 gram pompoen in blokjes, 2 theelepels pumpkin spices, 1/2 theelepel vanillepoeder, 1 eetlepel ahornsiroop, 400 milliliter (plantaardige) melk, 100 milliliter warme koffie, optioneel 100 milliliter biologische slagroom*
Bereiding:
Kook de pompoenblokjes in 10-15 minuten gaar. Breng ondertussen 300 milliliter melk samen met de pumpkin spices en vanille aan de kook. Doe de pompoen in de blender samen met de warme melk en ahornsiroop en blend dit helemaal fijn. Doe de overige melk in een melkopschuimer** en verwarm. Klop de slagroom stijf met wat ahornsiroop. Schenk de warme pompoenmelk in 2 glazen, verdeel de koffie ook over de glazen en daarna het melkschuim. Schep een toef room op de glazen en bestrooi met wat kaneel en druppel er nog een beetje ahornsiroop overheen.
Serveer direct!
*Zuivelvrij? Laat de slagroom achterwege of gebruik kokosroom.
**Geen melkopschuimer? Breng dan alle melk aan de kook en sla deze stap over.
Liefs, Williene