14-05-2014

Drinkyoghurt!

 


Op de Facebook-groep ging het toevallig over drinkyoghurt. Arla, Optimel Puur, past dat nu in een gezonde leefstijl?

Een aantal jaar geleden bestond Optimel nog uit yoghurtdrankje met aspartaam en andere zoetstoffen. Gelukkig krijgen fabrikanten ook door dat de consument wil weten wat er in hun voedsel wordt verwerkt. Je ziet dus steeds vaker producten met labels: zonder kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen etc. Vertrouw dit soort etiketten nooit blindelings. Fabrikanten hebben veel vrijheid en vaak zitten er toch e-nummers verborgen in hun product, maar onder een verborgen naam.
Terug naar Optimel puur. Hierin zit magere yoghurt, vruchtensap en natuurlijke aroma's. Klinkt e-nummervrij én suikervrij. Toch blijf ik het liefst bij dit soort kant en klaar dranken uit de buurt. Magere producten vind ik persoonlijk te bewerkt, natuurlijke aroma's klinken te vaag, maar het is in ieder geval een stuk verbeterd vergeleken bij de oude versie!

Maar het is zó gemakkelijk om zelf een dergelijke drinkyoghurt te maken! Je kiest dan zelf je ingrediënten, bijvoorbeeld biologische volle kwark. Kwark is een gefermenteerd melkproduct wat melkzuurbacteriën bevat. Melkzuurbacteriën zijn de belangrijkste bacteriën van onze darmflora. Je kunt de Drink'yoghurt' in de koelkast een paar dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de drinkyoghurt natuurlijk ook maken met bijvoorbeeld karnemelk of volle, biologische yoghurt. Laat bij karnemelk de water weg en voeg bij de yoghurt de helft van het water toe.

Drinkyoghurt

Ingrediënten voor ruim een halve liter drinkyoghurt:
350 gram volle, biologische kwark, 100 gram vers fruit (bijvoorbeeld frambozen met bosbessen), 100 milliliter water, 1 eetlepel biologische honing

Bereiding:
Doe alle ingrediënten met elkaar in de blender en maal helemaal fijn.

Tip: In plaats van honing kun je ook een halve of hele rijpe banaan toevoegen!


Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

17 Reacties

 • Je naam...
  Je naam... donderdag 05 jun 2014 om 20:18
  Wat vind je van Sukrin er doorheen om te zoeten?
  • Smakelijck vrijdag 06 jun 2014 om 19:47
   Ha, Bedankt voor je reactie! Sucrin is geloof ik witte poeder, toch? Ik vind dit persoonlijk veel te bewerkt, en het blijft suiker, hoe dan ook. Kokosbloesemsuiker en palmsuiker blijven dit net zo goed, maar bevatten nog wel veel vitaminen en mineralen en zijn niet zo bewerkt. Maar ook dat blijven suikers die we zeer matig moeten gebruiken. Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord! Succes!
 • Marijke
  Marijke woensdag 25 jun 2014 om 21:03
  Hoi Williene, Ik heb tot nu toe alleen nog maar kwark gebruikt. Als ik karnemelk of yoghurt wil toevoegen, hoeveel hoeveelheden heb ik daarvan nodig? Alvast Bedankt voor je reactie!
  • Smakelijck donderdag 26 jun 2014 om 17:34
   Je kunt dezelfde hoeveelheden aanhouden, alleen wat minder water gebruiken en bij karnemelk heb je helemaal geen water nodig. Succes!
 • Judith van de Merbel
  Judith van de Merbel dinsdag 01 jul 2014 om 13:44
  Heerlijk recept Willine....! Ik maak het wekelijks zeker een keer of 2 ! Blauwe bessen, frambozen, aardbeien en banaan om het wat zoeter te maken ! Kinderen vinden het inmiddels erg lekker en zoet genoeg! p.s. ik heb net onder het kopje blog je receptenindex weer gevonden...Super (sorry ik had vanmorgen nog aangegeven dat ik de lijst miste voor inspiratie...:)!! Alleen als ik bijv. drinkyogurt zoek met de zoekfunctie, geeft deze 'geen resultaten'...kan dat kloppen ? Dit recept ken ik inmiddels uit m'n hoofd:) , dus dat is op zich geen probleem; het recept komt er wel als ik tussendoortjes aanklik op je blog.. Groetjes, Judith
 • Smakelijck dinsdag 01 jul 2014 om 18:17
  Fijn, Judith! Als je zoekt op drinkyogurt vind je 'm inderdaad niet, met drinkyoghurt vind je 'm wel, haha! 1 tikfoutje kan er dus al voor zorgen dat 'ie 'm niet vindt. Maar de index is in de maak, dus hopelijk is 't ie snel weer terug! Je kunt 'm ook vinden bij dranken en smoothies, dus dat is ook nog een idee ;-)
 • Judith van de Merbel
  Judith van de Merbel woensdag 02 jul 2014 om 21:55
  Ha Willine ! Haha..sorry, wat dom van me! helemaal goed, bedankt! Dit schrijf ik vast nooit meer fout :) ! Groetjes ! Judith
 • Smakelijck donderdag 03 jul 2014 om 11:29
  Haha, kan gebeuren!
 • Geerke Talen
  Geerke Talen donderdag 05 feb 2015 om 09:58
  DAg Willine, Wat is de verhouding als je het met karnemelk maakt? Wil je mij het recept sturen? Bedankt voor de moeite! Groetjes, Geerke
  • Smakelijck donderdag 05 feb 2015 om 15:26
   Ik zou 350-400 ml karnemelk gebruiken en het water weglaten. Als het te dik is kun je altijd nog wat karnemelk toevoegen. Succes!
 • Rinus
  Rinus vrijdag 17 apr 2015 om 14:03
  Hallo Willine, Ik wil dit graag maken voor mijn zoons ipv melk mee naar school. Is dit wel handig dan omdat het niet meer koel is als ze gaan eten. Of wat zou ik ze dan voor alternatief kunnen meegeven?
  • Smakelijck vrijdag 17 apr 2015 om 14:44
   Met het warmer wordende weer lijkt me dat niet lekker meer. Je zou ook amandelmelk of rijstemeel kunnen proberen? Succes!
 • mamavanzes
  mamavanzes vrijdag 17 apr 2015 om 18:53
  Rinus, als je er 1 of 2 ijsklontjes bijdoet, dan blijft het vrij lang koel, weet niet of het lang werkt als het vrij warm weer is...
 • zoeksneleenecept
  zoeksneleenecept dinsdag 01 sep 2015 om 19:32
  hoi ik zoek een recept voor limoen citroen drinkyogert
  • Smakelijck donderdag 03 sep 2015 om 10:11
   Dan voeg je in plaats van fruit het sap toe van een limoen en een citroen. Succes!
 • Hendrina
  Hendrina donderdag 18 feb 2016 om 10:21
  Hoi williene, Zou het ook met fruit uit de vriezer kunnen? Groet Hendrina
  • Smakelijck donderdag 18 feb 2016 om 10:25
   Ja hoor, dat kan zeker!
Laat een bericht achter!
256