Chocoladesticks!
De winter staat voor de deur en wat is nu lekkerder dan warme chocolademelk op een stormachtige dag als vandaag? In speciale koffie en thee winkeltjes zie ik vaak van die leuke chocoladesticks. Je neemt een kom warme melk (amandelmelk, havermelk, rijstmelk, kokosmelk, gewone (rauwe) melk het kan allemaal), je doet er een chocoladestick in en door een beetje te roeren heb je zo een lekkere beker warme chocolademelk. Vooral voor kinderen is dat een geweldig leuke bezigheid. Die sticks kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken, dus bij deze het 'recept'.
Chocoladesticks
Ingredienten voor 6 stuks (een beetje afhankelijk hoe vol je ze giet en hoe groot je vormpjes zijn):
150-180 gram Pure chocolade van min. 72% cacao en suikervrij, o.a. van Vivani, Raw of op www.gezondechocolakopen.nl
Wat heb je nodig: Een ijsblokjeshouder of kleine vierkante vormpjes, bekertjes, mini-cupcakevormpjes o.i.d. Ijslollystokjes of bijvoorbeeld cake-lollystokjes
Bereiding:
Smelt de chocolade au bain marie. Schenk de chocolade voorzichtig in de vormpjes en laat even iets afkoelen en opstijven. Prik de stokjes in de chocolade en laat verder afkoelen. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur.
Je kunt de chocoladesticks nu voorzichtig uit de vormpjes halen en bewaren in een trommel of pot. Let wel op dat ze koel liggen, anders gaan ze smelten.
Fijne dag!
Liefs, Williene