Chocolademelk-poeder!
Nu het weer echt herfst wordt, is een kom warme chocolademelk op z'n tijd erg lekker. Nu is dit op veel manieren te maken, maar het is wel handig om zelf een pot poeder te hebben staan, zodat de wat oudere kinderen het ook zelf kunnen klaarmaken. Zo maak je snel en gemakkelijk heerlijke chocolademelk. Extra lekker met een toef slagroom, opgeklopt met een klein beetje honing en kaneel.
Chocolademelk-poeder
Ingredienten voor 1 pot poeder:
150 gram cacaopoeder (ongezoet, bijv. Blooker), 50-100 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel kaneelpoeder
Bereiding:
Meng alle ingredienten door elkaar en klaar is je poeder. Qua hoeveelheid kokosbloesem moet je zelf even bepalen hoe zoet je het wilt hebben.
Voor 1 kommetje chocolade melk heb je aan 1 flinke theelepel poeder voldoende. Meng dit even met een klein beetje melk, roer goed door zodat je een mooi glad papje krijgt en giet er dan warme, opgeschuimde (haver)melk op.
Geniet ervan!
Liefs, Williene