Amandelmelk!
Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk of soyamelk. Ik vind amandelmelk één van de lekkerste melkvervangers, alleen is het weer de kunst om er één te vinden zonder allerlei onnodige toevoegingen en zonder suiker. Maar je kunt het héél gemakkelijk zelf maken, ook nog eens in de hoeveelheid die je zelf wilt. Vaak heb ik aan een literpak veel te veel en staat het weer te lang in de koelkast, dus tegenwoordig maak ik het gewoon zelf in kleinere hoeveelheden zodat ik het ook echt op maak ;-) Bovendien is het véél voordeliger om het zelf te maken.
Zoals ik al zei is het heel erg makkelijk en is het zo gepiept. Je moet alleen even de amandelen weken, dus je moet wel ruim op tijd bedenken dat je dit klaar zet, als je het nodig hebt!
Amandelmelk!
Ingrediënten:
100 gram ongebrande amandelen, 500 ml water, 1 eetlepel biologische honing, snufje keltisch zout
Bereiding:
Weeg de amandelen af in een maatbeker en zet ze net onder een laagje water. Laat een nacht (of 8 uur) weken.
Zeef de amandelen en doe ze in een blender. Voeg 500 milliliter water toe, een snufje zout en de honing en blender tot een melk.
Laat de melk door een kaasdoek of hele fijne zeef druppelen en klaar is je amandelmelk!
Amandelmelk is heerlijk om zo te drinken, om in je koffie te doen, in smoothies, je kunt er pannenkoeken mee bakken of gebruiken in andere gerechten waarin je normaal melk gebruikt.
Fijne dag!
Liefs, Williene
Groetjes, Nelleke
Wat een super recept! Ik heb het gister gemaakt en vanmorgen van de melk havermoutpap gekookt. Wij vonden de pap veel smakelijker! Voor ons geen amandelmelk meer uit de winkel!
Omdat ik geen blender heb deed ik het met de staafmixer. Ging prima!
Van de gedroogde pulp taartjes, uit je eerste kookboek, voor de verjaardag gebakken.
we moeten een andere oven, mag ik vragen wat jij heb? Je bakt ook nog al graag en veel.
heb je advies, welk merk, hetelucht? ik wil geen combi meer, magnetron gebruik ik toch niet, en ik vind het resultaat van het bakken dan minder.
maar weet eigenlijk niet goed , er is zoveel te koop.
Nou ik hoor lees het wel, bedankt alvast,
groetjes marjan
Ik heb net een nieuwe keuken dus ook een nieuwe oven ;-) Ik heb gekozen voor een Boretti fornuis met een elektrische oven. Ik bak heel veel dus wil er ook echt lang en veel plezier van hebben en dat hoop ik met deze te hebben. In mijn andere keuken had ik ook een elektrische oven en deze beviel ook goed. Ik zou nooit voor een combi kiezen omdat de ovenfunctie vaak niet goed werkt. Je zou ook eens kunnen kijken bij sites als kieskeurig bijvoorbeeld dan kun je kiezen op merk, budget, en dan kun je ook reviews lezen. Succes met kiezen!
Je geeft aan dat je de pulp van de amandelen kan drogen in de oven maar op hoeveel graden moet je oven dan ? Want dit zal ik zeker doen omdat ik regelmatig amandelmeel gebruik.
Groetjes Gea
Succes!
groetjes sarina
groetjes sarina