Bitter lemon
Afgelopen week liet ik zien hoe makkelijk je frisdrank met een bubbel maakt door het te laten fermenteren met de gemberstarter. Vandaag deel ik mijn recept van het maken van Bitter lemon. Dit is iets meer werk dan het vorige recept, maar deze bitter lemon is wel mijn absolute favoriet om te maken met de starter. Het zoet heeft de gemberstarter echt nodig om de te fermenteren en wordt dus grotendeels weer afgebroken. De uiteindelijke drank die je overhoudt is vrij zuur, wat ik heerlijk vindt, maar mocht je iets zoeter willen kun je het zoetmiddel verhogen naar 75 of zelfs 100 gram.
Bitter lemon
Ingredienten voor ongeveer 1 liter sap:
150 milliliter geperst grapefruitsap, 75 milliliter geperst limoensap, 50 milliliter geperst citroensap, 750 milliliter water, 50 gram zoetmiddel (imkerhoning, ahornsiroop, yacon o.i.d.) 3-4 eetlepels gemberstarter
Bereiding:
Zeef de geperste sappen en doe deze in een fles. Verwarm het water met het zoetmiddel tot het zoetmiddel goed is opgenomen in het water. Laat het water geheel afkoelen. Voeg het gezoete water toe aan het geperste fruitsap als het helemaal is afgekoeld en voeg de gemberstarter toe. Laat de bitterlemon 24-48 uur fermenteren op kamertemperatuur. Zet de drank in de koelkast om koud te worden.
Geniet ervan!
Liefs, Williene