Tobleronemousse!
Tobleronemousse. Je kent vast wel de chocolade van Toblerone. Van die heerlijke reep kun je ook een erg lekker toetje maken. Een mousse. Het is zo ontzettend makkelijk en het resultaat is erg lekker.
Let op: Dit is een van mijn eerste recepten op deze blog. Destijds had ik niet dezelfde inzichten als die ik nu heb. Terecht werd ik gewezen op het ingrediƫnt vanilline wat in Toblerone zit. Niet zo gezond dus. Lekker bewaren voor op een feestdag ;-) Het recept is ook niet suikervrij. Je kunt dit wel aanpassen door i.p.v. Toblerone pure suikervrije chocolade te gebruiken.
De tobleronemousse
Voor 4 personen:
5 el melk, 200 gr. toblerone, 300 ml slagroom
Melk verwarmen, 2 hoekjes van de toblerone afbreken en apart leggen. De rest in stukken hakken en au bain marie smelten.
De melk er ondertussen al roerend bij gieten en daarna een beetje af laten koelen.
Slagroom stijfkloppen en hem door de nog vloeibare toblerone spatelen. Let op dat je chocolade voldoende is afgekoeld anders gaat de slagroom namelijk schiften. En dat is niet zo'n smakelijk gezicht :-)
Afgedekt min. 4 uur koud wegzetten. Maak met 2 lepels quenelles van de mousse. Serveer in glazen en rasp er de achtergehouden toblerone overheen (als je die niet allang achter de kiezen hebt :-))
Als de mousse na 4 uur nog niet stijf genoeg is kun je 'm altijd nog even in de vriezer zetten.
Eet smakelijck!
Bedankt, en ja ik vind het zelf ook fijn als mensen me vertellen als ik een product op mijn lijst hen staan wat toch niet goed is, want dat kan altijd gebeuren.
We doen met ons allen in ieder geval ons best, en dat is belangrijk.
Had je pagina weer doorgegeven aan verschillende mensen, en ik vind het zelf ook nog altijd leuk om hier rond te kijken en ideetjes op te doen.
Groetjes Gerdien
Sorry ik dacht nadertijd dat ik je beter even persoonlijk had kunnen mailen.
Ik had net zo'n reep toblerone gekocht en zag het toen ik thuis kwam pas.
Ik ga het ook wel proberen voor en keertje moet dat ook kunnen, maar wilde het wel even zeggen.
En je hebt gelijk, je kan vele andere repen vinden, ik ben verbaasd over hoeveel lekkere goede repen er zijn.
En je doet het verder altijd super, en je recepten zijn de moeite waard.
Groetjes Gerdien
Nee hoor, dat maakt niets uit, zo heeft iedereen er wat aan. Je mag alles tegen me zeggen zolang het maar gegronde redenen heeft ;-)
Bedankt hoor!
Groetjes, Williene
Vind het heel vervelend dit te moeten zeggen, maar de Toblerone kan eigenlijk niet op je receptenlijst hier, het bevat vanilline, en dat is denk ik niet de bedoeling.
Op mijn lijst staan wel heel veel soorten chocolade die wel mogen, gelukkig.
Misschien vind jij het geen probleem, maar wilde je het wel even zeggen.
Vrijwel alle chocola wordt gemaakt met vanilline welke mogelijk mag worden
gedeclareerd als vanille of natuurindentiek vanille aroma. Probleem daarbij
is dat vanilline in het lichaam door micro-organismen kan worden omgezet in
benzoezuur. Reageer je op benzoezuur, dan moet je dus ook geen vanilline
eten.
Groetjes Gerdien
Dit recept is een van de eerste recepten op deze site die toen nog niet E-nummervrij heette. Destijds lette ik er nog niet heel erg op, zeg maar. Soms, zeg 1 keer per jaar bijv. vind ik het heerlijk om zo'n toetje lekker te maken en daar extra van te genieten.
De een zal daar wat strikter in zijn dan de ander, en je kunt de tobelerone naar wens natuurlijk vervangen door iedere andere soort chocolade.
Maar wel bedankt voor je waarschuwing, ik ben het zeker met je eens ;-)
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
Ze vonden het recept hier ook voor herhaling vatbaar!
Groetjes
Groetjes, Williene