Rabarber-Appelcompote!
Na het posten van de vorige blog, de Rabarber-kruimeltaart, kreeg ik de vraag hoe ik de rabarbercompote maakte die ik in deze blog noemde. Daarom vandaar het recept van deze compote. Al eerder plaatste ik een recept van compote, deze vind je hier.
De compote is lekker als toetje, of gewoon bij de warme maaltijd, net wanneer je gewend bent om rabarber te eten.
Let wel op: Rabarber bevat veel oxaalzuur. Het is daarom aan te raden niet vaker dan 2x per week rabarber te eten. De bladeren van de rabarber kun je niet eten, deze zijn giftig. De oxaalzuur in rabarber onttrekt calcium aan het lichaam. Je kunt de oxaalzuur zo min mogelijk maken door de stelen vers te eten en deze te schillen. Je kunt ook een beetje kalk toevoegen, dit neutraliseert de oxaalzuur. Het klinkt misschien alsof je iets héél ongezonds eet, maar gelukkig heeft rabarber ook heel veel voordelen. Zo bevat het heel veel vezels, is rijk aan ijzer, kalium, magnesium, b-vitamines en vitamine c! Reden genoeg dus om zo af en toe te genieten van rabarber!
Rabarber-Appelcompote
Ingredienten:
2 grote of 3 kleine stengels rabarber, 2 appels, flinke snuf kaneelpoeder, 40-50 gram kokosbloesem of palmsuiker.
Bereiding:
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in hele fijne blokjes. Doe in een pan. Maak de rabarberstengels schoon en snijd in dunne schijfjes. Voeg toe bij de appel en verwarm op laag vuur. Je kunt eventueel nog wat citroensap op rasp toevoegen als je dat lekker vindt.
Voeg wat kaneel toe naar smaak en roer het af en toe door. Laat het zo een minuut of 15 pruttelen. Breng de compote op smaak met de suiker.
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Bedankt voor al die lekkere recepten!
Grts Mariah
Bedankt Ik ga het gauw maken.
Groetjes Gea