15-11-2024

Dubai Chocolade

Een echte hype op social media is de Dubai chocolade. Een reep pure chocolade met daarin een vulling van pistache-pasta gemengd met Kadayif. Kadayif zijn knapperige, heel fijn gesneden reepjes filodeeg. Dit is echter niet glutenvrij en hier in de omgeving moeilijk verkrijgbaar en om het gezonder én glutenvrij te maken heb ik het vervangen door geroosterd amandelschaafsel. En dit heeft goed uitgepakt, een heerlijke reep chocolade met heerlijke pistachevulling. 

De pistachepasta die ik voor dit recept heb gebruikt, kreeg ik van Bas Boer Noten, een bedrijf waar je heerlijke noten, lekkere notenpasta's, pindakaas en ander lekkers kunt bestellen. Ik ben benieuwd wat jij van deze versie van de Dubai reep vindt en hoor het graag van je! Fijn weekend! 

IMG_5702

 

Dubai Chocolade - Recept in samenwerking met Bas Boer Noten

Ingredienten:

150 gram pure chocolade, 1 eetlepel ongezouten en gepelde pistachenoten, 4 eetlepels pistache-pasta, 50 gram amandelschaafsel, 2 eetlepels imkerhoning of ahornsiroop

Bereiding:

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het mooi bruin kleurt. Laat helemaal afkoelen. Smelt 100 gram chocolade au-bain-marie. Hak de pistachenoten fijn. Bestrooi de vorm die je wilt gebruiken met de pistachenootjes. Afhankelijk welke vorm je gebruikt kun je dit ook op de bovenkant strooien. Verdeel de gesmolten chocolade over de vorm(pjes) en vergeet niet de zijkanten ook te bestrijken met chocolade. Gebruik hiervoor een theelepeltje of een bakkwast. Zet de vorm(pjes) in de koeling en laat hard worden.

Voeg de pistachepasta en de honing toe aan het afgekoelde amandelschaafsel. Meng het geheel goed door elkaar. Vul de chocoladevormpjes met de pistache-pasta. Doe het voorzichtig zodat de chocolade niet breekt.

Smelt de overige 50 gram chocolade en verdeel deze over de vorm. Laat het geheel uitharden in de koeling. Duw de chocolade heel voorzichtig uit de vormpjes. Bewaar de chocolade in de koeling. 

Tip: Als de chocolade klaar is kun je er eventueel met gesmolten witte chocolade leuke strepen op maken als je dit wilt!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
254