07-02-2025

Koffie-Brownies

Koffie Brownies

Ingrediƫnten:

80 milliliter espresso koffie, 200 gram roomboter, 200 gram pure chocolade (bijvoorbeeld van Vivani), 3 eieren, 200 gram kokosbloesemsuiker, 125 gram (spelt)bloem of amandelmeel, snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een (vierkante) bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Zet de espressokoffie en laat deze afkoelen.

Smelt de chocola en roomboter samen au bain-marie. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg daarna de bloem toe.  Voeg het afgekoelde chocolade mengsel, de koffie en een snufje zout toe aan het beslag en meng het kort, goed door elkaar. Doe het beslag in de bakvorm. Bak de brownie in 30-35 minuten gaar. Test met een prikker of de brownies gaar zijn. Komt de prikker droog uit het beslag? Dan zijn ze gaar. Zit er nog plakkerig beslag aan de prikker? Voeg dan nog wat baktijd toe.

Eet Smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Marja
    Marja maandag 28 apr 2025 om 10:30
    Hallo Williene, ik zag dit recept al in de Gezinsgids, maar ik vind 200 gr suiker echt heel veel... kan t ook met honing? Gr. Marja
    • Smakelijck maandag 28 apr 2025 om 14:00
      Dat kun je uitproberen. Honing is natuurlijk vloeibaar, dus ik weet niet hoe dat uit gaat pakken. Brownies kun je ook prima bakken met minder suiker, maar dan heb je meer cake-structuur.
Laat een bericht achter!
254