Koffieparfait!
Als je van koffie houdt is dit echt een toetje bij uitstek.
Koffieparfait
Nodig:
4 kopjes espressokoffie, 200 ml. slagroom (bio AH), 1 ei, 75 gr. kokosbloesemsuiker, 50 gr. speltbloem, 1 el kokosbloesemsuiker, 2 tl oploskoffie (nescafe), 35 gr. roomboter, zout, 1 el. amandelschaafsel.
De espressokoffie aan de kook brengen en laten inkoken tot er 3 eetlepels overblijven. Laat dit afkoelen. Slagroom lobbig kloppen en koud wegzetten. Het ei met de kokosbloesemsuiker au bain marie* doorroeren tot de suiker is opgelost. Klop het eimengsel nu helemaal koud en luchtig.
Spatel de slagroom in 2 delen door het eimengsel. Spatel de afgekoelde koffie erdoorheen. Let op, het moet echt koud zijn anders gaat het schiften!! Verdeel dit over 4 glazen of bakjes en zet dit min. 5 uur in de vriezer.
Verwarm de oven op 200 graden.
Kneed de speltbloem met de kokosbloesemsuiker, de boter en de oploskoffie en een snuf zout tot een kruimeldeeg. Meng het amandelschaafsel erdoorheen. Verdeel het deeg over de bakplaat en bak het in 10 รก 15 min. goudbruin in de oven. Blijf erbij, want het gaat snel!
Laat het kruimeldeeg afkoelen en bewaar het in een afgesloten trommel (kan gerust een paar dagen bewaard worden).
Haal de koffieparfaits 10 min. voor serveren uit de vriezer en zet in de koelkast. Serveer de parfaits met het kruimeldeeg.
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!