Strawberry Cheesecake - ijs met aardbeien
Als je nog een leuk recept wilt uitproberen, aanstaande zomervakantie, dan kan deze écht niet ontbreken. Dit ijs is zó ontzettend lekker! Heerlijk als dessert op een warme zomeravond! Geniet ervan!
Strawberry Cheesecake ijs
Ingredienten:
Voor het roomijs: 2 eieren, 150 gram imkerhoning (of een andere suikervervanger), 300 milliliter (biologische) slagroom, 300 gram naturel roomkaas, 1 theelepel vanillepoeder
Voor de aardbeien'swirl': 225 gram aardbeien, 50 gram imkerhoning, ½ eetlepel maïzena
Voor de biscuit: 75 gram (suikervrije en/of zelfgebakken) biscuitjes, 40 gram roomboter
Bereiding:
Blend de aardbeien voor de swirl met de honing en maïzena in een blender fijn. Doe het in een steelpannetje en breng even aan de kook tot een saus ontstaat. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Maal de biscuitjes fijn en smelt de boter. Schep de kruimels door de boter, meng goed en laat dit afkoelen.
Splits het ei in eiwit en dooiers. Klop de eiwitten half stijf, voeg er 30 gram honing bij en klop door tot stijf en glanzend. Doe 70 gram honing bij de eidooiers en klop deze licht en luchtig.
Klop de roomkaas lobbig, met het vanillepoeder en 50 gram honing. Voeg de slagroom toe en klop het geheel op tot een lobbige room. Voeg het dooiermengsel toe en meng dit door de room. Spatel tenslotte de eiwitten er luchtig doorheen.
Neem een ruime schaal of cakevorm en schep 1/3 van het roomijs in de vorm. Doe hier 1/3 van de aardbeien saus en strooi hier 1/3 van de biscuit overheen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en zet het ijs zo’n 4 uur in de vriezer om te bevriezen.
Haal het ijs een half uur voor serveren uit de vriezer.
Geniet ervan!
Liefs, Williene