07-07-2023

Strawberry Cheesecake - ijs met aardbeien

Als je nog een leuk recept wilt uitproberen, aanstaande zomervakantie, dan kan deze écht niet ontbreken. Dit ijs is zó ontzettend lekker! Heerlijk als dessert op een warme zomeravond! Geniet ervan! 

Strawberry Cheesecake ijs

Ingredienten:

Voor het roomijs: 2 eieren, 150 gram imkerhoning (of een andere suikervervanger), 300 milliliter (biologische) slagroom, 300 gram naturel roomkaas, 1 theelepel vanillepoeder

Voor de aardbeien'swirl': 225 gram aardbeien, 50 gram imkerhoning, ½ eetlepel maïzena

Voor de biscuit: 75 gram (suikervrije en/of zelfgebakken) biscuitjes, 40 gram roomboter

Bereiding:

Blend de aardbeien voor de swirl met de honing en maïzena in een blender fijn. Doe het in een steelpannetje en breng even aan de kook tot een saus ontstaat. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.

Maal de biscuitjes fijn en smelt de boter. Schep de kruimels door de boter, meng goed en laat dit afkoelen.

Splits het ei in eiwit en dooiers. Klop de eiwitten half stijf, voeg er 30 gram honing bij en klop door tot stijf en glanzend. Doe 70 gram honing bij de eidooiers en klop deze licht en luchtig.

Klop de roomkaas lobbig, met het vanillepoeder en 50 gram honing. Voeg de slagroom toe en klop het geheel op tot een lobbige room. Voeg het dooiermengsel toe en meng dit door de room. Spatel tenslotte de eiwitten er luchtig doorheen.

Neem een ruime schaal of cakevorm en schep 1/3 van het roomijs in de vorm. Doe hier 1/3 van de aardbeien saus en strooi hier 1/3 van de biscuit overheen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en zet het ijs zo’n 4 uur in de vriezer om te bevriezen.

Haal het ijs een half uur voor serveren uit de vriezer.

Geniet ervan! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • Arjanne
    Arjanne zaterdag 08 jul 2023 om 15:02
    Wij hebben liever geen rauwe eieren, wat kun je daar aan vervangen?
    • Smakelijck maandag 10 jul 2023 om 10:52
      Dan kun je gepasteuriseerde eieren gebruiken.
    • Lynn
      Lynn woensdag 26 jul 2023 om 10:32
      Wat heeft u gebruikt als biscuits??
      • Smakelijck donderdag 27 jul 2023 om 14:39
        Biscuitjes van de natuurwinkel. Deze zijn alleen niet suikervrij (voor weekendrecepten vind ik dit af en toe niet heel erg).
        • Lynn.
          Lynn. zaterdag 29 jul 2023 om 10:52
          Ik heb biologische haverkoekjes gebruikt, het was ontzettend lekker we hebben er echt van genoten.
    • Smakelijck zaterdag 29 jul 2023 om 14:21
      Fijn!
    • Elisabeth
      Elisabeth vrijdag 04 aug 2023 om 02:59
      Dit was echt het heerlijkste toetje ooit!!!
      • Smakelijck zaterdag 05 aug 2023 om 14:20
        Super!
    • Leonie
      Leonie vrijdag 18 aug 2023 om 00:22
      Hoi Kan het ook in de ijsmachine gemaakt worden? Moet je de beschuit kruimels dan later toevoegen na het draaien van het ijs?
      • Smakelijck vrijdag 18 aug 2023 om 10:54
        Ik denk dat het wel kan, heb er alleen geen ervaring mee :-) De kruimels zou ik dan inderdaad wel later toevoegen.
    • Linda
      Linda donderdag 07 sep 2023 om 13:05
      Hoi, hoe zou jij slagroom vervangen in recepten als het koemelkvrij moet zijn? Hartelijke groet, Linda
      • Smakelijck donderdag 07 sep 2023 om 13:21
        Met kokosroom. Terrassana heeft speciale kokos-slagroom.
Laat een bericht achter!
254