Donderdag 11 jul 2013

Couscoussalade met gegrilde aubergine!


Het volgende recept kwam ik tegen uit de makkelijke keuken van 24kitchen. Het stond in het blaadje van de Jumbo. Het leek me erg lekker én makkelijk, en dat was het ook. Echt een ideaal mooi weer recept! Aubergines zijn nu goed verkrijgbaar en erg lekker! Wij hadden het net op toen ik erachter kwam dat de feta nog in de koelkast lag... Dus ook zonder feta is het erg lekker, maar als je van feta houdt, dan zou ik het zeker niet vergeten ;-)

Couscous wordt geschaard onder 'witmeel' producten. Ik had het nog in mijn kast staan en wilde het graag opmaken. Wil je liever geen couscous gebruiken dan kun je dit ook prima vervangen door quinoa.

Couscoussalade met gegrilde aubergine!

Ingrediënten:
250 gram couscous (of quinoa), klontje roomboter, 1 rode paprika, 3 stengels bosui, 200 gram kikkererwten, paar takjes munt, handje rozijnen, 2 aubergines, knoflookpoeder, chilivlokken, olijfolie, evt. feta kaas

Bereiding:
Maak de couscous of quinoa klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Roer door met een klontje boter of extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes. Meng met de couscous, samen met de afgespoelde kikkererwten en de in stukjes gescheurde munt. Meng de rozijnen ook door de salade en zet weg. Serveer de salade evt. met wat verbrokkelde feta kaas.

Snijd de aubergines in dunne plakken en besprenkel met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder en wat chilivlokken (pas op: pittig!). Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de plakken aubergine aan beide kanten.

Serveer de couscoussalade met de aubergine en evt. met plakjes biefstuk.

Eet smakelijck!

Nu het herst/winter is, is er toch veel vraag naar extra vitaminen. Wat slik je bij, ...
lees verder
    Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk of soyamelk. Ik...
lees verder
  Op de Facebook groep ging het over gezond trakteren. Ik heb even een beetje...
lees verder
Tapenades zijn hier erg favoriet op stokbrood. Vooral ons oudste zoontje is er dol op. Zelf...
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat vragen over mayonaise. Welke ik gebruik en of ik ook een recept had....
lees verder
      Om mijn recept zo lekker en zo...
lees verder

2 opmerkingen
  • Leonie
    Leonie dinsdag 11 mrt 2014 om 18:24
    Ik at liever ook geen cous cous (ivm witmeel), maar toevallig zag ik laatst (in de biowinkel;) volkoren cous cous staan :).
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 11 mrt 2014 om 20:44
      Klopt, ik eet het ook al tijden niet meer. Tegenwoordig vervang ik het door quinoa! Maar volkorencouscous klinkt ook goed! Bedankt voor je tip!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190