Hazelnootpasta!
Het recept van chocoladepasta wat op deze site staat was al flink verouderd. Ik gebruikte daarin gecondenseerde melk, wat veel suiker bevat. Nu kun je gecondenseerde melk, met bijv. honing, ook zelf maken, maar dat is weer vrij bewerkelijk. In het kookboek Smakelijck, Gezond & Gevarieerd staat wél een recept voor suikervrije chocoladepasta. En dit recept is weer een ándere variant, helemaal suikervrij, ook zonder natuurlijke suikers als honing of kokosbloesemsuiker. Nu kan ik me voorstellen dat je de smaak vrij puur vindt, dan kun je er uiteraard wat honing of wat extra dadels bij doen. Zelf vind ik ‘m zo perfect van smaak, maar smaken verschillen ;-)
Chocolade-Hazelnootpasta:
Ingrediënten voor 1 pot pasta:
75 gram hazelnoten, 1 flinke eetlepel kokosolie, 80-90 milliliter kokosmelk, 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder, 10 dadels, flinke snuf kaneelpoeder.
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn totdat het een egale chocolademassa is. Zelf zet ik de machine af en toe stop, zodat ik de randen schoon kan maken en om de pasta een keer door te spatelen. Doe de pasta in een schone pot. Zo is hij ongeveer een paar weken tot een maand houdbaar.
Fijne dag!
Liefs, Williene