Swarzwalder Kirsch Tompoucen
Een lekker weekendrecept, niet moeilijk, wel bewerkelijk. Héérlijke Swarzwalder Kirsch tompoucen. Met veel basisingredienten die je wellicht al gewoon in huis hebt. In de zomer kun je deze tompoucen ook nog eens decoreren met verse kersen. Dat staat nóg feestelijker. Fijn weekend!
Swarzwalder Kirsch Tompoucen
Voor 8 stuks:
8 plakjes roomboter- of speltbladerdeeg, 250 milliliter (biologische) slagroom, 250 gram mascarpone, 250 gram diepvrieskersen, 1 eetlepel maizena, 200 gram extra pure chocolade, ½ theelepel vanillepoeder, ahornsiroop, imkerhoning of een ander zoetmiddel naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg. Leg deze op de bakplaat. Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg heen en leg er een bakplaat bovenop om het deeg plat te drukken, zodat het niet kan rijzen in de oven.
Schuif de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 15 minuten bruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen.
Kook de kersen met een beetje water en zoetmiddel (1-2 eetlepels ahornsiroop bijvoorbeeld) en bind het met een papje van maïzena (of bijvoorbeeld arrowroot). Laat de kersen nog even doorkoken en laat helemaal afkoelen.
Mix de mascarpone luchtig met 2 eetlepels zoetmiddel en het vanillepoeder. Giet de slagroom er voorzichtig bij en klop het geheel stijf. Schep ¾ in een spuitzak en zet in de koelkast.
Smelt 100 gram chocolade au bain marie. Bestrijk met een bakkwast de bovenkant van 8 gebakken bladerdeeghelften. Leg deze op een bord of bakplaat en zet in de koelkast om af te koelen.
Spuit 2 strepen room op de, met chocolade bestreken bladerdeeghelften. Schep in het midden een beetje van de kersen. Doe dit met behulp van een theelepeltje.
Bestrijk de overige 8 bladerdeeghelften dun met een laag room en leg deze met de bestreken kant naar boven op de tompoucen. Schaaf de overige 100 gram chocolade in krullen en bestrooi de tompoucen met dit chocoladeschaafsel. Bestrooi eventueel nog met wat cacaopoeder.
Als je nog room over hebt kun je de tompoucen verder decoreren met room en bijvoorbeeld de overgebleven gesmolten chocolade.
Tip: Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrij bladerdeeg.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene