Chocolade - cheesecake muffins met frambozen!
Het is weer bijna weekend en dat betekent iets lekkers bakken! Nu moet ik zeggen dat we regelmatig 'het weekendlekkers' overslaan, chocolade is ook heerlijk bij de koffie :-)
Maar vandaag was ik toch al druk in de keuken dus heb ik even deze overheerlijke muffins gebakken. Ik gebruikte hiervoor het oude recept en heb deze hier en daar wat omgezet. En met succes, want ze zijn héérlijk. Ik wens je een heel fijn weekend toe!
Chocolade - cheesecake muffins met frambozen - Dit recept is suikervrij en glutenvrij
Ingredienten voor 10 stuks:
Voor het chocoladebeslag: 100 gram roomboter, 100 gram zachte dadels, 3 eieren, 75 gram amandelmeel, 50 gram boekweitmeel of een ander (glutenvrij) meel, 3 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Voor het roomkaasbeslag: 200 gram roomkaas, 1 theelepel vanillepoeder, 1 ei, eventueel tot 50 gram ahornsiroop of kokosbloesemsiroop, handje frambozen (vers of uit de diepvries)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet in een muffinpan 10 papieren muffinvormpjes.
Snijd de dadels in stukjes en mix ze de boter romig. Voeg de eieren toe en mix glad. Voeg het amandelmeel, boekweitmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.
Vul de muffinvormpjes met 1 ruime eetlepel beslag. Het beslag wat je overhoudt zet je aan de kant.
Klop de roomkaas glad met het vanillepoeder en, eventueel de siroop. Voeg het ei toe en mix tot een glad beslag.
Verdeel het roomkaasbeslag over het chocoladebeslag, opnieuw ongeveer een ruime eetlepel per muffin. Verdeel de rest van het chocoladebeslag over de muffins, ongeveer een theelepel per muffin. Verdeel de frambozen over de muffins, duw ze eventeel een beetje in de muffins.
Schuif de muffins in de oven en bak gaar in 25-30 minuten. Controleer met een satéprikker of de muffins ook van binnen gaar zijn.
Geniet ervan!
Liefs, Williene