Chocola!
Pure chocolade is erg goed voor je gezondheid. In pure chocola zitten flavonoiden (antioxidant). Deze goede stof zorgt er bijv. voor dat je bloeddruk verlaagt, werkt ontstekingsremmend, cholesterolverlagend, goed voor de bloedsomloop, gaat veroudering tegen, kankerwerend etc.
Genoeg van eten dus ;-) Komt dat even goed uit! Helaas zit in de meeste pure chocolade suiker. En dat is dan weer niet zo goed voor je. Nu is er bijv. Lovechock chocolade zonder geraffineerde suiker, maar deze is wel prijzig voor een klein beetje chocola. Maar met dit makkelijke recept maak je het in het vervolg gewoon zelf.
Ingredienten:
100 gram kokosolie, 50 gram rauwe cacaopoeder, 75-100 gram mix van noten, zaden, rozijnen, cranberry's, mulberry's, goji's* etc.
Verwarm de kokosolie op heel laag vuur. Zodra ze zacht is, direct van het vuur afhalen. Hak de noten/vruchtenmix wat fijn. Meng de kokosolie met de cacaopoeder en meng dit vervolgens door de noten/vruchten. Strijk uit op een stuk bakpapier en laat het opstijven in de vriezer. Haal de chocolade uit de vriezer als het bevroren is (3 uur) en breek in stukjes. Bewaar de chocolade daarna in de koelkast.
*Je kunt natuurlijk ook alleen noten of alleen rozijnen gebruiken. Net wat je lekker vindt.
Dit recept is een bewerkt recept van Julia Kang.
Ik heb vandaag dit recept gemaakt maar de chocola bleef zo dun dat deze aan alle kanten van het bak pakpapier afstroomde. Wat deed ik verkeerd?
Groet Esther
Dat is vreemd, misschien te lang verwarmd? Of misschien ligt het aan de soort chocolade? Een volgende keer kun je het bakpapier in een schaal leggen, of een bakvorm zodat het in de vorm blijft.
Succes!
Heerlijk!
Groet, Wilma
Omdat ze in de koelkast staan kun je ze best een tijdje bewaren denk ik (minimaal een paar weken, het zijn geen kort houdbare ingredienten).
Verdriedubbelen lijkt me dus een goed idee!
Groetjes, Williene
Waarom moet de chocola zo lang in de diepvries, want met een uur is ie al zo hard dat je goed stukken kunt breken.
Groetjes Henriƫtte
Groetjes, Williene
dat recept van julia kang maak ik iedere twee dagen, dan is het alweer op, we zijn er allemaal verzot op, eigenlijk vind ik deze chocolade nog lekkerder als de gewone uit de winkel
kan ik jouw recept ook een keer proberen!
groetjes sarina
Dat moet op de verpakking staan. Bijv. Raw cacao. Ik haal dat in de Natuurwinkel. Het is wel prijzig, dus als je het te duur vindt kun je het ook met gewone biologische cacao doen.
Groetjes, Williene
groetjes sarina
Groetjes, Williene