IMG_0969.JPG
Dinsdag 11 jun 2019

Chicken Tonight Zoetzuur #zonder pakjes en zakjes!


De potten Chicken Tonight zijn leuk om na te maken. Er zijn 8 varianten en op één na, heb ik ze nu allemaal gemaakt. Je vindt de recepten hieronder in de linkjes. 

In de saus van de Chicken tonight kun je al heel wat groente verwerken (meer dan in de pot zit), maar het is wel aan te raden om er wat groente bij te serveren. Ik vind sperziebonen altijd makkelijk te combineren met dit soort gerechten, maar ook bloemkool en broccoli passen hier goed bij. 

Op zoek naar meer varianten van Chicken Tonight? Check hier de recepten: Hawai, Kerrie, Tandoori, Ajam Bali, Saté en Romige tomaat.

Chicken Tonight – Zoet zuur - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingrediënten voor 3-4 personen:

300 gram kipfilet, 2 uien, 1 teen knoflook, 3 paprika’s (liefst in verschillende kleuren), 3 perziken, 250 gram cherrytomaten of gewone tomaten, 3 eetlepels tomatenpuree, 150 milliliter groente- of kippenbouillon, 3 eetlepels ketjap manis of sojasaus, 1 eetlepel appelazijn, Keltisch zout en peper, ½ theelepel kerriepoeder, snufje cayennepeper

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook, de paprika’s en de kipfilet in blokjes. Schil de perziken en snijd ook deze in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Als je tomaten gebruikt, snijd deze dan in blokjes.

Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom aan. Voeg de paprika en de cherrytomaatjes toe. Laat dit een paar minuten stoven.

Voeg de tomatenpuree, bouillon, azijn, ketjap en de kerrie en cayennepeper toe en meng goed door. Laat een paar minuten zacht pruttelen. Maak het geheel op smaak met zout en peper en voeg de perziken toe. Warm goed door en serveer met zilvervliesrijst.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Jaren geleden werkte ik naast mijn studie bij een groentenboer. Daar maakte we veel salades zelf....
lees verder
Dit is echt een basis recept. Een ragout, een saus of een soep,het kan allemaal met dit...
lees verder
Sinterklaas is voorbij en Kerst staat voor de deur. Afgelopen weken heb ik een aantal...
lees verder
Heerlijk deze rijstsalade die je als bijgerecht overal bij kunt serveren. Bij zalm, bij een...
lees verder
Al een aantal weken geleden vroeg ik jullie welk recept je het liefst snel op de site wilde zien....
lees verder
Deze frisse taart maakte ik een aantal maanden geleden voor het eerst. Vanuit dit recept kwam ik...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190