IMG_0969.JPG
Dinsdag 11 jun 2019

Chicken Tonight Zoetzuur #zonder pakjes en zakjes!


De potten Chicken Tonight zijn leuk om na te maken. Er zijn 8 varianten en op één na, heb ik ze nu allemaal gemaakt. Je vindt de recepten hieronder in de linkjes. 

In de saus van de Chicken tonight kun je al heel wat groente verwerken (meer dan in de pot zit), maar het is wel aan te raden om er wat groente bij te serveren. Ik vind sperziebonen altijd makkelijk te combineren met dit soort gerechten, maar ook bloemkool en broccoli passen hier goed bij. 

Op zoek naar meer varianten van Chicken Tonight? Check hier de recepten: Hawai, Kerrie, Tandoori, Ajam Bali, Saté en Romige tomaat.

Chicken Tonight – Zoet zuur - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingrediënten voor 3-4 personen:

300 gram kipfilet, 2 uien, 1 teen knoflook, 3 paprika’s (liefst in verschillende kleuren), 3 perziken, 250 gram cherrytomaten of gewone tomaten, 3 eetlepels tomatenpuree, 150 milliliter groente- of kippenbouillon, 3 eetlepels ketjap manis of sojasaus, 1 eetlepel appelazijn, Keltisch zout en peper, ½ theelepel kerriepoeder, snufje cayennepeper

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook, de paprika’s en de kipfilet in blokjes. Schil de perziken en snijd ook deze in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Als je tomaten gebruikt, snijd deze dan in blokjes.

Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom aan. Voeg de paprika en de cherrytomaatjes toe. Laat dit een paar minuten stoven.

Voeg de tomatenpuree, bouillon, azijn, ketjap en de kerrie en cayennepeper toe en meng goed door. Laat een paar minuten zacht pruttelen. Maak het geheel op smaak met zout en peper en voeg de perziken toe. Warm goed door en serveer met zilvervliesrijst.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Naast de gewone Wereldgerechten van Knorr, bestaan er ook nog een aantal...
lees verder
Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
Een heerlijke frisse saus, die absoluut onmisbaar is bij een pittig gerecht als een curry....
lees verder
Een recept op aanvraag: het Hollandse Pannetje met champignons, prei en kipfilet. Ik verbaas me...
lees verder
Het is eigenlijk te gemakkelijjk om een recept te noemen, maar soms is het gewoon héél...
lees verder
Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie...
lees verder

2 opmerkingen
  • Marije Schouten
    Marije Schouten dinsdag 19 nov 2019 om 18:30
    Nou we hebben van deze maaltijd gesmuld. Op mijn vraag: 'Is het Chicken tonight waardig? Was het antwoord: 'Lekkerder!' Compliment Williene voor deze nabootsing.
    • Smakelijck dinsdag 19 nov 2019 om 19:21
      Wauw! Dat is heel fijn om te lezen :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190