IMG_2041.JPG
Vrijdag 21 jun 2019

Chicken Tonight Ajam Pangang #zonder pakjes en zakjes!


En dit is het laatste recept in de 'Chicken Tonight'-serie! Ik had deze tot het laatst bewaard, want het leek me de minst lekkere variant... En zoals wel vaker, hebben we hier enorm van gesmuld. Ik had wel de bambooscheuten er uit gelaten, als je daar van houdt, dan kun je deze nog toevoegen aan het gerecht. 

Je vindt nu alle recepten om Chicken Tonight te maken zónder pot op de website. Het waren mijn favoriete gerechten om na te maken. Makkelijk, snelle maaltijden en ontzettend lekker en smaakvol. Wel is het nodig (vind ik dan :-)) Om extra groente toe te voegen. Maar dat kan ook rechtstreeks in de saus. Zie hiervoor de tips onderaan het recept. 

Op zoek naar meer varianten van Chicken Tonight? Check hier de recepten: Hawai, Kerrie, Tandoori, Ajam Bali, SatéRomige tomaat en Zoetzuur.

Chicken Tonight Ajam Pangang - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 3-4 personen:

300 gram kipfilet, 1 ui, 2 winterwortels, 3 eetlepels Atjar Tjampoer (Yakso), 4 eetlepel tomatenpuree, 200 milliliter puur ananassap (slowjuicer of natuurwinkel), 3 eetlepels ketjap manis (Yakso) of sojasaus, 150 milliliter kippenbouillon (Naturcompagnie zonder gist en zonder suiker), ½ theelepel gemberpoeder (of een stukje fijngeraspte verse gember), snuf chilipoeder, Keltisch zout en peper, eventueel wat palm of kokosbloesemsuiker naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en snijd de wortel in reepjes. Kook de wortel 5 minuten voor, en laat uitlekken.

Bak de kipfilet in wat boter rondom bruin, voeg de ui toe en de tomatenpuree. Bak de puree een minuutje mee. Voeg de rest van de ingrediënten toe, en laat het geheel een paar minuten stoven en inkoken. Maak op smaak met zout en peper en eventueel een schepje palm of kokosbloesem.

Serveer de Chicken Tonight met gekookte zilvervliesrijst, wat atjar tjampoer en een groente naar keuze. Bijvoorbeeld broccoli, gewokte paksoi met paddestoelen, bloemkool o.i.d.

Tips voor meer groente in de saus:

Voeg eens blokjes paprika of plakjes champignons toe. Extra taugé is ook lekker.

In de originele pot zitten ook bambooscheuten. Deze zijn ook te koop van het merk Yakso (natuurwinkel).

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De vakantieperiode is voor de meesten weer aangebroken. Het ideale moment dus om wat tips te...
lees verder
In onze regio is het deze week vakantie! En in de vakantie worden er natuurlijk koekjes gebakken....
lees verder
Je ontbijt is één van de meest belangrijke eetmomenten van de dag. Sla deze dan ook nooit...
lees verder
  Ghee (Ghi of smen) is een boter die veel wordt gebruikt in de Indiase...
lees verder
Plastic! Waar je ook bent of waar je ook komt, overal zie of kom je in contact met plastic....
lees verder
Heerlijk, dat warme zomerweer, maar de zin om lang in de keuken te staan of uitgebreid te koken...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190