Mexicaanse groenteschotel #Zonder pakjes en zakjes!
Een lekkere, makkelijk te maken vegetarische maaltijd. Heerlijk met een salade en zilvervliesrijst of wraps. Eet Smakelijck!
Mexicaanse groenteschotel - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
800 gram tomatenblokjes (evt. uit blik), 2 rode paprika’s, 1 groene paprika, 2 uien, 150 gram mais, 150 gram tuinerwten, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 teen knoflook, ½ theelepel komijn, 1 jalapeno peper (uit pot), 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel oregano, flinke snuf cayennepeper, 1 theelepel tijm, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika’s in blokjes en de jalapeno in ringen. Kook de tuinerwten beetgaar.
Smelt wat boter of olie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de paprika’s toe en bak deze even mee. Voeg de tomatenpuree en de kruiden en specerijen toe aan het gerecht. Voeg de tuinerwten, jalapeno, tomatenblokjes en de mais toe en verwarm het gerecht goed door zodat de smaken goed intrekken. Maak op smaak met zout en peper.
Serveer de Mexicaanse groenteschotel met zilvervliesrijst of wraps, ijsbergsla en crème fraîche.
Tip: Voeg voor de variant bonenschotel 200 gram zwarte bonen en 1 theelepel lavas toe aan het gerecht.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!