19-09-2022

Bolognesesaus Ragu #zonder pakjes en zakjes!

Mijn favoriete bolognesesaus is absoluut deze, originele saus 'Ragu' zoals ze hem zo mooi noemen. Een heerlijk gevulde saus die rijk en vol is van smaak, echt fantastisch. Geef het echt even de tijd om lekker te stoven, dat maakt de smaak alleen maar beter. Fijne dag!

Bolognesesaus Ragu - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingredienten voor 4 personen: 

300 gram rundergehakt, 3 stengels bleekselderij, 3 winterwortels, 1 ui, 2 tenen knoflook, 400 gram gepelde tomaten, 3 eetlepels tomatenpuree, 3 eetlepels balsamicoazijn (of een scheut rode wijn), 200 milliliter runderfond, takje verse salie, takje verse rozemarijn, takje verse tijm, Keltisch zout en peper naar smaak, 20 gram roomboter, Parmezaanse kaas, gekookte pasta naar keuze voor erbij

Bereiding: 

Snipper de ui en de knoflook en snijd de bleekselderij en wortel in hele fijne blokjes. Hak de verse kruiden en de gepelde tomaten fijn.

Smelt wat boter of olie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook, bleekselderij en wortel. Voeg het gehakt toe en bak dit rul mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel even mee. Voeg de verse kruiden toe, blus het af met de balsamicoazijn en voeg de gepelde tomaten toe aan het gerecht. Voeg beetje voor beetje wat runderfond toe tot het een mooie, stevige sausdikte heeft. Maak het geheel op smaak met zout en peper en laat de saus, met het deksel op de pan stoven. Roer regelmatig de saus even door, en voeg fond toe wanneer de saus te dik wordt. Laat het zo ongeveer 45 minuten garen. 

Maak de saus op het laatst af met een handje geraspte Parmezaan en roomboter en serveer de saus met een pasta naar keuze. 

Tip: Eet je vegetarisch? Vervang het rundergehakt dan door stevige, gare linzen. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Laura
    Laura maandag 19 sep 2022 om 12:46
    Ziet er lekker uit! Welke runderfond gebruik je?
    • Smakelijck dinsdag 20 sep 2022 om 09:46
      Je kunt de kant-en-klare runderfond van Fundo gebruiken of zelf getrokken runderfond gebruiken.
    • Judith
      Judith donderdag 06 okt 2022 om 11:22
      Gisteren gegeten! Inderdaad een onzettend lekkere pastasaus! Echt de moeite waard! Dankjewel Williene!
      • Smakelijck vrijdag 07 okt 2022 om 11:14
        Fijn om te lezen!
Laat een bericht achter!
279