Kip - Kerriesalade #zonder pakjes en zakjes!
Zoals je inmiddels wel gezien hebt, maak ik diverse salades na van de welbekende bakjes uit de supermarkt. Zo poste ik bijvoorbeeld al: Farmersalade, kip - satésalade, kip - mangosalade, Twents kruidentuintje.
Dit keer de kip - kerriesalade met als variant de Pittige kip - kerrie. Heerlijk als broodbeleg of op een toastje.
Kip - Kerrie salade - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor ongeveer 250 gram:
1 kipfilet, ½ appel, 2 augurken, 1 dunne plak verse ananas, 2-3 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel tomatenpuree of (suikervrije) tomatenketchup (bijv. Ton's), 1 eetlepel yoghurt of crème fraîche, 2 eetlepels mayonaise (Ton's), Keltisch zout en peper op smaak
Bereiding:
Kook de kipfilet gaar in water of (kippen)bouillon. Laat de kip afkoelen. Snijd de appel, augurk en ananas in hele fijne blokjes. Snijd de kip in reepjes of kleine stukjes. Meng de kip met de rest van de ingrediënten en maak op smaak met zout en peper. Bewaar de salade tot serveren in de koeling.
Variatie:
Voor Pikante Kip kerriesalade voeg je ½ theelepel sambal en een flinke snuf cayennepeper of chilipoeder toe.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene